ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

H Ώρα Πατρών για τη διαχείριση των απορριμμάτων

H ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων:  Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ψήφισμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Από τη μια επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό που έχει συμφωνηθεί ήδη από το 2015 και αποτελεί κατάκτηση της πόλης για κατασκευή εργοστασίου και ΧΥΤΥ με δημόσιους πόρους στην περιοχή Φλόκα αφετέρου κάνει σαφή τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν έως τότε, με έμφαση στην υλοποίηση της ανακύκλωσης.

Αν, όμως, η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η ανακύκλωση παραμένει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Αποκαλύπτεται, έτσι, η τραγική ολιγωρία της σημερινής δημοτικής αρχής αφού επί πέντε χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για να ευαισθητοποιήσει πολίτες, σχολεία και επιχειρήσεις, δεν ανέπτυξε συνεργασίες με οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που έχουν αναπτύξει προγράμματα ανακύκλωσης, αχρήστευσε υποδομές που υπήρχαν όπως οι υπόγειοι κάδοι που βρίσκονται σήμερα πεταμένοι στην Ξερόλακκα, ξέχασε τα πράσινα σημεία συγκέντρωσης διαχωρισμένων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, επιβαρύνει την πόλη με εκτεταμένη αφισορύπανση.

Για δεύτερη φορά επέλεξε να καταγγείλει αυτούς που συμφωνούσαν μαζί της, στην προκειμένη περίπτωση για κατασκευή εργοστασίου με δημόσιους πόρους. Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το μέλημά της δεν είναι η συμφωνία και η χάραξη κοινής πολιτικής στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της Πάτρας αλλά η προσπάθεια διαχωρισμού της Πάτρας σε φίλα προσκείμενους και εχθρούς, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος η δημοτική αρχή αλλά και οι δημοτικοί της σύμβουλοι να παραδεχθούν ότι το τοιχίο αντιστήριξης στην Ξερόλακκα δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα νέο κύτταρο απόθεσης απορριμμάτων που παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας της παρά τις υποσχέσεις της περί άμεσου κλεισίματος.  

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της όχι μόνο έναντι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων αλλά και έναντι των μεγάλων ζητημάτων της Πάτρας. Η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί συναινέσεις και σαφές σχέδιο που θα υλοποιείται βήμα-βήμα, πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση και ανάληψη της ευθύνης που μας αναλογεί ως πόλη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα θέματα που είναι ακόμα ανοικτά όπως το φράγμα Πείρου-Παραπείρου το οποίο απαιτεί συνεργασία και πρωτοβουλίες από την πλευρά της Πάτρας. Πολύ φοβόμαστε ότι η απεμπόληση της δυνατότητας για δημιουργία διαδημοτικού φορέα με 51% συμμετοχή των Δήμων θα αποτελέσει πρόκριμα για την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση του φράγματος. Ας μην συμβεί το ίδιο και με τα απορρίμματα. Δεν υπάρχει νόημα να καταγγέλλει η δημοτική αρχή αυτούς που συμφωνούν στην κατασκευή εργοστασίου με δημόσιους πόρους. Εκτός αν η συμφωνία αυτή δεν βολεύει το πολιτικό σχέδιο της δημοτικής αρχής.  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search