ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

H Ώρα Πατρών για τη διαχείριση των απορριμμάτων

H ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων:  Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ψήφισμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Από τη μια επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό που έχει συμφωνηθεί ήδη από το 2015 και αποτελεί κατάκτηση της πόλης για κατασκευή εργοστασίου και ΧΥΤΥ με δημόσιους πόρους στην περιοχή Φλόκα αφετέρου κάνει σαφή τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν έως τότε, με έμφαση στην υλοποίηση της ανακύκλωσης.

Αν, όμως, η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η ανακύκλωση παραμένει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Αποκαλύπτεται, έτσι, η τραγική ολιγωρία της σημερινής δημοτικής αρχής αφού επί πέντε χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για να ευαισθητοποιήσει πολίτες, σχολεία και επιχειρήσεις, δεν ανέπτυξε συνεργασίες με οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που έχουν αναπτύξει προγράμματα ανακύκλωσης, αχρήστευσε υποδομές που υπήρχαν όπως οι υπόγειοι κάδοι που βρίσκονται σήμερα πεταμένοι στην Ξερόλακκα, ξέχασε τα πράσινα σημεία συγκέντρωσης διαχωρισμένων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, επιβαρύνει την πόλη με εκτεταμένη αφισορύπανση.

Για δεύτερη φορά επέλεξε να καταγγείλει αυτούς που συμφωνούσαν μαζί της, στην προκειμένη περίπτωση για κατασκευή εργοστασίου με δημόσιους πόρους. Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το μέλημά της δεν είναι η συμφωνία και η χάραξη κοινής πολιτικής στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της Πάτρας αλλά η προσπάθεια διαχωρισμού της Πάτρας σε φίλα προσκείμενους και εχθρούς, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος η δημοτική αρχή αλλά και οι δημοτικοί της σύμβουλοι να παραδεχθούν ότι το τοιχίο αντιστήριξης στην Ξερόλακκα δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα νέο κύτταρο απόθεσης απορριμμάτων που παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας της παρά τις υποσχέσεις της περί άμεσου κλεισίματος.  

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της όχι μόνο έναντι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων αλλά και έναντι των μεγάλων ζητημάτων της Πάτρας. Η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί συναινέσεις και σαφές σχέδιο που θα υλοποιείται βήμα-βήμα, πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση και ανάληψη της ευθύνης που μας αναλογεί ως πόλη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα θέματα που είναι ακόμα ανοικτά όπως το φράγμα Πείρου-Παραπείρου το οποίο απαιτεί συνεργασία και πρωτοβουλίες από την πλευρά της Πάτρας. Πολύ φοβόμαστε ότι η απεμπόληση της δυνατότητας για δημιουργία διαδημοτικού φορέα με 51% συμμετοχή των Δήμων θα αποτελέσει πρόκριμα για την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση του φράγματος. Ας μην συμβεί το ίδιο και με τα απορρίμματα. Δεν υπάρχει νόημα να καταγγέλλει η δημοτική αρχή αυτούς που συμφωνούν στην κατασκευή εργοστασίου με δημόσιους πόρους. Εκτός αν η συμφωνία αυτή δεν βολεύει το πολιτικό σχέδιο της δημοτικής αρχής.  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ1 βρέθηκε καλεσμένη η Ελληνίδα τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Μόνικα, η οποία μεταξύ άλλων περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη  9-7-20  και από ώρα 9.00 έως 14.00 λόγω αποκατάστασης βλάβης στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού στην περιοχή της Αρόης, θα υπάρξει πλημ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν όλα στο ΕΣΥ αλλά και τις ιδιωτικές κλινικές καθώς σύντομα ξεκινά η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας της χώρας μέσω του νέου Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την ευκαιρία των ελληνικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές αναδεικνύει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας. Όπως αναφέρει η μελέτη, η εξάπλωση της πανδημίας έπληξε την οικονομική δραστηριότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στοπ στις μεταθέσεις στα νησιά ζητούν οι λιμενικοί της Πάτρας με ανακοίνωσή τους: «Με το άνοιγμα των συνόρων την 01-07-2020 στην διακίνηση των επιβατών, το προσωπικό του Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ επιφορτίστηκε με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καραμπόλα οχημάτων σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τροχαίο έχουν εμπλακεί πέντε οχήματα.   Το τροχαίο σημειώθηκε στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε το Ακταίο, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αρμοδίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search