ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Ώρα Πατρών" : Περιχαρακωμένη η αντίληψη της δημοτικής αρχής για το Καρναβάλι

"Οι πρώτες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού κατέδειξαν την περιχαρακωμένη αντίληψη της δημοτικής αρχής για το Καρναβάλι αλλά και τακτικές και μεθοδεύσεις που δεν συνάδουν με μια σύγχρονη οπτική στήριξης και ανάπτυξης της κορυφαίας για την πόλη εκδήλωσης. Αποφάσεις εν κρυπτώ, με απουσία καλλιτεχνικής κατεύθυνσης και ουσιαστικά ερωτήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης που έμειναν και μένουν αναπάντητα συνθέτουν την εικόνα ενός Καρναβαλιού που για ακόμα μία χρονιά θα διεξαχθεί είτε ως αγγαρεία είτε ως ευκαιρία πολιτικής προπαγάνδας από την πλευρά του Δήμου" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιώργου Ρώρου "Ώρα Πατρών", η οποία συνεχίζει

"70 ημέρες, σχεδόν, πριν από την έναρξη η Πάτρα και ο σχετικός οργανισμός δεν ξέρουν ακόμα τη μορφή των εκδηλώσεων, ποιος τις αποφάσισε, πόσο θα κοστίσουν και τι θα αποδώσουν στην πόλη. Προσπάθειες και πρωτοβουλίες ασύνδετες συλλόγων και φορέων σχετικά με το Καρναβάλι θα προσπαθήσουν να αναδείξουν ελλείμματα αλλά και προοπτικές, ωστόσο, η βασική οργανωτική δομή διεξαγωγής του Καρναβαλιού, ο Δήμος, παραμένει «οχυρωμένος» στα εκλογικά ποσοστά της δημοτικής αρχής χωρίς να τολμάει να διαβουλευτεί με τους βασικούς πρωτεργάτες του Καρναβαλιού, τους ανθρώπους του.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε τα τελεσίγραφα αποχώρησης από τον χώρο που κατασκευάζονται τα άρματα χωρίς εναλλακτική λύση, πώς να εξηγήσουμε την άρνηση της Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού να συζητήσει και να ενημερώσει για το σχέδιο δράσης για το Καρναβάλι που θα διεξαχθεί σε λίγους μόνο μήνες. Δυστυχώς, η άρνηση να διαβουλευτεί με τους κοινωνικούς φορείς συνοδεύτηκε με καταφανώς ψευδείς ισχυρισμούς με τους οποίους κατηγορούν την ΩΡΑ Πατρών και τους εκπροσώπους της για απαξιωτική συμπεριφορά έναντι μαζικών συλλόγων, όπως ο ΣΚΕΑΝΑ. Ας μην συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά ποιοί συνεργάζονται με τους μαζικούς φορείς και ποιοί προσπαθούν να τους καθυποτάξουν σε μια μίζερη και μονοδιάστατη λογική. "  

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η πόλη θα πάρει πρωτοβουλίες που θα καλύπτουν το κενό που αφήνει η δημοτική αρχή.

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες θα είμαστε παρόντες.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search