ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: Το σπιράλ για το τρένο

 Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ΣΠΙΡΑΛ αναφέρει τα εξής:

Το σπιράλ συντάχθηκε με το αίτημα της πόλης για τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα και συνδιαμόρφωσε, με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ουσιαστικές προσθήκες στην αρχική εισήγηση του Δημάρχου, ώστε να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα διεκδίκησης για την πόλη. Η νομική ισχύς του ψηφισμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (με ΦΕΚ από το 2011) επιβάλλει τη λύση του υπόγειου τρένου.

Παράλληλα, όμως, ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, σε μία τοποθέτηση που κινήθηκε στις ράγες του νόμιμου και του λογικού, εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης τους έντονους προβληματισμούς της παράταξης για την εφικτότητα του έργου. «Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακού» είπε, «αλλά οι γνώσεις που αντλούμε από ειδικούς και εμπειρογνώμονες μάς πείθουν πως η υπόγεια διέλευση του τρένου από την πόλη είναι αβέβαιη». Ακολούθως εξέθεσε μια σειρά από εμπόδια που αφορούν τη χρηματοδότηση τού έργου και της λειτουργίας του, την έλλειψη μελετών, τις τεχνικές δυσκολίες, την πολυπλοκότητα καθώς και τον κίνδυνο να χαθεί ο προαστιακός που αποτελεί κατάκτηση και επιλογή της πόλης.

Το «plan B» που παρουσίασε το σπιράλ –απόλυτα συνεπές και με τη σχετική προεκλογική του πρόταση- προϋποθέτει ένα επικαιροποιημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη νέα Πάτρα (βασισμένο σε ανανεωμένες μελέτες και ρεαλιστικές προσεγγίσεις) και μιλά για μία υπέργεια διέλευση (εναέριο τρένο) από τον αστικό ιστό της πόλης, μία σύγχρονη λύση που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, σε συνδυασμό και με την απαραίτητη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Τα πλεονεκτήματα της πρότασης του υπέργειου τρένου εκτέθηκαν κατά τη συνεδρίαση: τεχνικά εφικτή, οικονομικά συμφέρουσα, συμβατή με τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, σύμφωνη με επιτυχημένες ευρωπαϊκές πρακτικές, χωρίς αποκοπή της πόλης από το λιμάνι της και κυρίως με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση μιας εικόνας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης. «Γιατί να κρύψουμε το τρένο από την πόλη και την πόλη μας από τους διερχόμενους με το τρένο;» αναρωτήθηκε, τέλος, ο Πέτρος Ψωμάς.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι γυναίκες με εμμηνόπαυση πριν τα 40 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκ 2 με την σύμφωνη έγκριση της ΕΡΤ έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Παναχαΐκή για αλλαγή ώρας στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη.Έτσι τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπον . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετίζει η Φώφη Γεννηματά την απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει σε μοναστήρι οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα, κάνοντας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Έφτασαν το πρωί της Πέμπτης οι πρώτες οικογένειες μεταναστών στην Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com στην πλειονότητά τους είναι Αφγανοί ενώ ο συνολικός αριθμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Για μια ακόμη φορά η ‘Ένωση προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού κόλπου <<Ο ΝΗΡΕΑΣ >>, θα λάβει μέρος στο FORUM Ανάπτυξης, που φέτος έχει θέμα του “Έξ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η ΩΡΑ Πατρών αναδεικνύοντας θέματα που αφορούν στην περιφέρεια της Πάτρας, εκτός του ιστορικού κέντρου δηλαδή, στο δημοτικό συμβούλιο της 13.11.2019 κατέθεσε δύο ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ.
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search