ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: Το σπιράλ για το τρένο

 Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ΣΠΙΡΑΛ αναφέρει τα εξής:

Το σπιράλ συντάχθηκε με το αίτημα της πόλης για τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα και συνδιαμόρφωσε, με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ουσιαστικές προσθήκες στην αρχική εισήγηση του Δημάρχου, ώστε να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα διεκδίκησης για την πόλη. Η νομική ισχύς του ψηφισμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (με ΦΕΚ από το 2011) επιβάλλει τη λύση του υπόγειου τρένου.

Παράλληλα, όμως, ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, σε μία τοποθέτηση που κινήθηκε στις ράγες του νόμιμου και του λογικού, εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης τους έντονους προβληματισμούς της παράταξης για την εφικτότητα του έργου. «Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακού» είπε, «αλλά οι γνώσεις που αντλούμε από ειδικούς και εμπειρογνώμονες μάς πείθουν πως η υπόγεια διέλευση του τρένου από την πόλη είναι αβέβαιη». Ακολούθως εξέθεσε μια σειρά από εμπόδια που αφορούν τη χρηματοδότηση τού έργου και της λειτουργίας του, την έλλειψη μελετών, τις τεχνικές δυσκολίες, την πολυπλοκότητα καθώς και τον κίνδυνο να χαθεί ο προαστιακός που αποτελεί κατάκτηση και επιλογή της πόλης.

Το «plan B» που παρουσίασε το σπιράλ –απόλυτα συνεπές και με τη σχετική προεκλογική του πρόταση- προϋποθέτει ένα επικαιροποιημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη νέα Πάτρα (βασισμένο σε ανανεωμένες μελέτες και ρεαλιστικές προσεγγίσεις) και μιλά για μία υπέργεια διέλευση (εναέριο τρένο) από τον αστικό ιστό της πόλης, μία σύγχρονη λύση που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, σε συνδυασμό και με την απαραίτητη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Τα πλεονεκτήματα της πρότασης του υπέργειου τρένου εκτέθηκαν κατά τη συνεδρίαση: τεχνικά εφικτή, οικονομικά συμφέρουσα, συμβατή με τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, σύμφωνη με επιτυχημένες ευρωπαϊκές πρακτικές, χωρίς αποκοπή της πόλης από το λιμάνι της και κυρίως με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση μιας εικόνας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης. «Γιατί να κρύψουμε το τρένο από την πόλη και την πόλη μας από τους διερχόμενους με το τρένο;» αναρωτήθηκε, τέλος, ο Πέτρος Ψωμάς.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aρκετοί παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ παίζουν τα ίδια νούμερα για χρόνια. Δεν απογοητεύονται και περιμένουν το... ραντεβού τους με την τύχη. Η δικαίωση ήρθε για έναν παίκτη στην Αμαλιάδα, ο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε κατάσταση εστίασης στην παραλιακή οδό του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του μαγαζιού, χωρίς ωστ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Τρίτη, 9 Ιουνίου του 2020 θα ενεργοποιηθούν 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για πτυχιούχους ανέργους η . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για νέα ηλεκτρονική απάτη προειδοποιεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Προσοχή με νέα ηλεκτρονική απάτη: Πώς μας υποκλέπτουν στοιχεία μέσω email και ζ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε κατάσταση εστίασης στην παραλιακή οδό του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του μαγαζιού, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερη Ενημέρωση: 15.33: Σε έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χωράφια στην περιοχή του Αράξου Δυτικής Αχαΐας, σε κοντινή απόσταση από το πολιτικό αεροδρόμιο. Σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος πρέπει να είναι αγώνας διεκδίκησης απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του Περιβάλλοντος. Η σημερινή μέρα είναι μία ακόμα αφορμή για να βγάλουν οι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search