ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα «χαρακώματα» Μυλωνάς- Νικολάου με φόντο το έργο επέκτασης του Πηνειού στη Δ. Αχαΐα

Στα «χαρακώματα» Νικολάου και Μυλωνάς με φόντο το πολύπαθο έργο επέκτασης του Πηνειού στη δυτική Αχαΐα, ένα αίτημα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 70. Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του Νικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, έχει ήδη δρομολογήσει σύσταση μετώπου που θα πιέσει για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα από το γραφείο τύπου του δημάρχου έχει ως εξής:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρώην δήμαρχος του δήμου δυτικής Αχαΐας, κ. Νικολάου έχει μελετήσει προσεκτικά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, καθώς και τη σχετική εισήγηση-παρουσίαση του θέματος επέκτασης της διώρυγας του  Πηνειού που έγινε από τον δήμαρχο Σπύρο Ν.Μυλωνά στο 7ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς διαβάσαμε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αχαγιώτικα Νέα» σχετικά με την επέκταση του φράγματος Πηνειού και χρησιμοποιεί επακριβώς τα ίδια λόγια.

Λυπούμαστε βέβαια γιατί τίποτα από πόσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από τον κ.Νικολαου δεν έγιναν πράξη κατά τα πέντε χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος, πέραν λεκτικών αναφορών και των ανάλογων φωτογραφιών.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά και όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Σπύρος Ν.Μυλωνάς, στο εν λόγω συνέδριο έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες σύστασης του μετώπου όλων  των Αχαιών προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά, «προφάσεις εν αμαρτίαις» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η νέα δημοτική αρχή".

Από το 1970 οι Αχαιοί ζητάνε νερό… 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, είχε επιχειρήσει να προχωρήσει πολύ το εν λόγω ζήτημα που «σέρνεται» εδώ και δεκαετίες με τους Αχαιούς και τους Ηλείους να μην καταλήγουν σε κοινή γραμμή πλεύσης. Στο μεταξύ ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας ερημώνει…

«Δεν είναι δυνατόν τα νερά να χύνονται στην θάλασσα στην Ηλεία και η Δυτική Αχαΐα να ερημώνει. Το έργο έχει πλήρη ετοιμότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι στα προτεινόμενα έργα και ζητάμε την ένταξή του ως προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη», είχε δηλώσει σε μια από τις … πολλές συσκέψεις που είχαν γίνει στην Περιφέρεια ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Για την ιστορία να πούμε ότι η επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, είναι ένα έργο που διεκδικούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας από τη 10ετία του 1970! Η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2008 και ακολούθησε η διαδικασία αδειοδότησης της περιβαλλοντικής μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ΕΥΠΕ – Τμήμα Β΄). 

 

Follow Us

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρότεινε ο πρωθυπουργός της χ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο Βραχάτι, στη διασταύρωση με Μπολάτι.Οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό ψυγείο, ό . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έγραψε:"Στις συνεργασίες και στη ζωή μας γενικότερα ο ορισμός για την (μη) επιτυχία βασίζεται πάντα στους στόχους που ορ . . .
LIFE STYLE

Ήταν αχώριστες, όμως σήμερα δεν λένε «Καλημέρα»! Ο λόγος για την Έλλη Κοκκίνου και την Σίσσυ Χρηστίδου, που μετά από 10 χρόνια έγιναν δύο ξένες. Οι δύο γυναίκες φαίνεται πως έχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο Βραχάτι, στη διασταύρωση με Μπολάτι.Οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό ψυγείο, όταν ο οδηγός του δευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση από δύο άνδρες δέχθηκε μία γυναίκα σε περιοχή της Δυτ. Αχαίας την ώρα που βρισκόταν εντός του οχήματός της. Ο ένας πλησίασε την πόρτα του οδηγού και ο δεύτερος κατάφερε να παραβιάσει την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό και ακατανόητο επεισόδιο εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, στο Δημαρχείο στον Αστακό.Η συνεδρίαση ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search