ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα «χαρακώματα» Μυλωνάς- Νικολάου με φόντο το έργο επέκτασης του Πηνειού στη Δ. Αχαΐα

Στα «χαρακώματα» Νικολάου και Μυλωνάς με φόντο το πολύπαθο έργο επέκτασης του Πηνειού στη δυτική Αχαΐα, ένα αίτημα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 70. Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του Νικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, έχει ήδη δρομολογήσει σύσταση μετώπου που θα πιέσει για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα από το γραφείο τύπου του δημάρχου έχει ως εξής:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρώην δήμαρχος του δήμου δυτικής Αχαΐας, κ. Νικολάου έχει μελετήσει προσεκτικά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, καθώς και τη σχετική εισήγηση-παρουσίαση του θέματος επέκτασης της διώρυγας του  Πηνειού που έγινε από τον δήμαρχο Σπύρο Ν.Μυλωνά στο 7ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς διαβάσαμε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αχαγιώτικα Νέα» σχετικά με την επέκταση του φράγματος Πηνειού και χρησιμοποιεί επακριβώς τα ίδια λόγια.

Λυπούμαστε βέβαια γιατί τίποτα από πόσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από τον κ.Νικολαου δεν έγιναν πράξη κατά τα πέντε χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος, πέραν λεκτικών αναφορών και των ανάλογων φωτογραφιών.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά και όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Σπύρος Ν.Μυλωνάς, στο εν λόγω συνέδριο έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες σύστασης του μετώπου όλων  των Αχαιών προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά, «προφάσεις εν αμαρτίαις» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η νέα δημοτική αρχή".

Από το 1970 οι Αχαιοί ζητάνε νερό… 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, είχε επιχειρήσει να προχωρήσει πολύ το εν λόγω ζήτημα που «σέρνεται» εδώ και δεκαετίες με τους Αχαιούς και τους Ηλείους να μην καταλήγουν σε κοινή γραμμή πλεύσης. Στο μεταξύ ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας ερημώνει…

«Δεν είναι δυνατόν τα νερά να χύνονται στην θάλασσα στην Ηλεία και η Δυτική Αχαΐα να ερημώνει. Το έργο έχει πλήρη ετοιμότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι στα προτεινόμενα έργα και ζητάμε την ένταξή του ως προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη», είχε δηλώσει σε μια από τις … πολλές συσκέψεις που είχαν γίνει στην Περιφέρεια ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Για την ιστορία να πούμε ότι η επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, είναι ένα έργο που διεκδικούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας από τη 10ετία του 1970! Η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2008 και ακολούθησε η διαδικασία αδειοδότησης της περιβαλλοντικής μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ΕΥΠΕ – Τμήμα Β΄). 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search