ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ - Αδέσποτα: Άλλοι δήμοι τα καταφέρνουν, η Πάτρα αδιαφορεί

Στη διαπίστωση πως πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια έχουν προσεγγίσει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αποτελεσματικά, ασχολούμενοι με ευαισθησία, συνεργαζόμενοι με τους γνώστες και πρόθυμους να συνεισφέρουν και αξιοποιώντας δυνατότητες, πόρους και εργαλεία κατέληξε η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε πρόσφατα το σπιράλ, στο πλαίσιο της καταγραφής καλών πρακτικών και ιδεών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το ενδιαφέρον, η προθυμία και η ενασχόληση με το θέμα, λείπουν, δυστυχώς, από τη διοίκηση του Δήμου Πατρέων. Παρότι οι υποχρεώσεις των Δήμων είναι σαφείς, η δημοτική αρχή δεν τις εκπληρώνει, κατ’ εξακολούθηση. Οι ανάγκες για λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου, στειρώσεις, καταφύγιο αδέσποτων για προσωρινή φιλοξενία είναι συγκεκριμένες και διαρκείς. Το ίδιο και η ανάγκη εγκαθίδρυσης μιας μόνιμης σχέσης συνεργασίας με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Όπως προέκυψε από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά απαιτείται ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει στην περιοχή μας. Μόνο διαχρονική αδιαφορία και αδράνεια και μία μόνιμη επωδός για την έλλειψη πόρων. Και γεννάται το εύλογο ερώτημα: «Άλλοι δήμοι πως τα καταφέρνουν;».

 

Η απάντηση βρίσκεται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που το σπιράλ επικροτεί και ζητά από τη δημοτική αρχή να τις προχωρήσει και στην περιοχή μας: πρότυπες υποδομές, υπηρεσίες και διαδικασίες, συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, αναζήτηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και ένταξη σε προγράμματα, αξιοποίηση εθελοντισμού και προσφοράς υπηρεσιών από ιδιώτες, άντληση δωρεών και χορηγιών με όρους και κανόνες. Η δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί με τα αδέσποτα ζώα με ευαισθησία. Το οφείλει τόσο στα ζώα, όσο και στους ανθρώπους της πόλης. Έχει υποχρέωση, όχι μόνο έναντι του νόμου, αλλά και έναντι της κοινωνίας".

 

Στη συζήτηση –που συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Ορφανού- συμμετείχαν η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, η υπεύθυνη για τα ζώα εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου, το ιδρυτικό μέλος της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», Άρτεμις Δημητροπούλου, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Πετρόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε σημαντικά αποσπάσματα της ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε το σπιράλ για τα αδέσποτα:  

 

https://youtu.be/MNKDZfDcefE

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eκτροπή τρακτέρ στην περιοχή των Συχαινών σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα. Η κατάληξη ήταν ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.  Πρόκειται για 47χρονο που διατηρούσε κρεοπωλείο στην περιοχή . . .
LIFE STYLE

Η αυλαία ανοίγει απόψε για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου βρίσκονται στο Ρότερνταμ και μας ξεναγούν στο Ahoy Arena, λίγες . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα παρατηρήθηκε στα Χανιά και το Ηράκλειο την εβδομάδα 10 έως 16 Μαΐου 2021. Το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς πρόκειται για δύο περιο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν, νωρίς το απόγευμα τρεις γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.   Οι 4  κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Δούκα, είχε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Με την ευκαιρία της επίσκε
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search