ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Σκόρπισαν 200.000€ για ένα Καρναβάλι που δεν έγινε....

Στις 14/3 τελείωσε το Καρναβάλι του 2021. Ένα καρναβάλι που δεν άρχισε ποτέ. Η υγειονομική κρίση στέρησε για δεύτερη χρονιά από την πόλη μας την οικονομική, πολιτιστική και ψυχαγωγική της ανάσα. Με αυτά τα δεδομένα η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ είχε προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας μέσω της εκπροσώπου της Μαρίας Κουρμπανά, τα χρήματα που θα διατεθούν, να πάνε σε υποδομές για τους άστεγους καρναβαλιστές που είναι η ψυχή της γιορτής.

Η Δημοτική αρχή και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας μέσα σε αυτές τις συνθήκες επέλεξε να κατασπαταλήσει τα χρήματα του Πατρινού πολίτη σε ανούσιες, ανιαρές και αδιάφορες για την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου «εκδηλώσεις». Στόλισε τις στοές της οδού Γερμανού με εξαιρετικές φιγούρες και τις φώτισε. Για ποιον άραγε όταν υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00; Τα μεγάφωνα στους δρόμους παιάνιζαν καρναβαλική μουσική, σε μια άδεια πόλη, με τους πολίτες να ματώνουν οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και υγειονομικά. Δεν σεβάστηκαν ούτε τις διαδηλώσεις που γίνονταν κατά της αστυνομικής βίας και πολλές από αυτές έγιναν με καρναβαλική μουσική υπόκρουση.

Σπατάλησαν σχεδόν 20.000€ για μία αποτυχημένη τελετή έναρξης, που παρέπεμπε οργανωτικά και καλλιτεχνικά σε δεκαετία ’70, εκτός ελαχίστων φωτεινών στιγμών. Μίση ώρα δράση και δύο ώρες ζωντανή ορχήστρα μέσα στο Δημοτικό θέατρο, ακριβά το πληρώσαμε κ. Δήμαρχε.
Έδωσαν περίπου 170.000€ με απευθείας αναθέσεις, για δημιουργίες αμφιβόλου αποτελέσματος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Δεν δίστασαν να αναθέσουν σε εταιρείες με έδρα την Έδεσσα 30.000 € και τον Πύργο 18.600 €, αγνοώντας την ανάγκη των συμπολιτών μας για εργασία και οικονομική στήριξη. Τέλος αφού είχαν κόψει τις γέφυρες για διαβούλευση, συνεννόηση και συνεργασία με τους φορείς της πόλης και τα ιστορικά - πιστοποιημένα πληρώματα, προσπάθησαν να οικειοποιηθούν τις δικές τους δράσεις που με μεγάλη επιτυχία ανέπτυξαν.

Όλα αυτά σε μια πόλη που λειτουργούσε μόνο για έκτακτες ανάγκες και λίγο περίπατο, με εκατοντάδες συμπολίτες μας στα νοσοκομεία η να πενθούν. Μας στοίχισε πολύ ακριβά η νότα χαράς που προσφέρατε κ. Κουρή (ποιος την αντελήφθη άραγε;) Υποβάλαμε σωρεία ερωτημάτων για τις "τριγωνικές" απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένες εταιρείες και πρόσωπα από τον καρναβαλικό αλλά και πολιτιστικό οργανισμό. Εισπράξαμε σιωπή και ύβρεις από την κ. Κουρή. Μας απεκάλεσε τρωκτικά αντί απάντησης και την κάλυψε πολιτικά ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης!!! Ω καιροί, ω ήθη...

Δεν μας εκπλήσσουν όμως όλα αυτά, γιατί έτσι πορεύεται η Δημοτική Αρχή και στον Κοινωνικό Οργανισμό. Με απευθείας ανάθεση αγόρασε βιβλία αξίας 5.000 ευρώ από τη Σύγχρονη Εποχή. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τους δεσμούς αίματος. Προτείναμε στο ΔΣ της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας διάφορα αντικείμενα που θα καταστρέφονταν να δοθούν στην ΚΟΙΝΣΕΠ ώστε να επιδιορθωθούν και να δοθούν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας (air-condition κ.α.). Αρνήθηκαν κατηγορηματικά και τα έστειλαν να καταστραφούν, κατά τα άλλα ενδιαφέρεται για τα λαϊκά στρώματα.

Προφανώς για τη Δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη από τη θεωρία στην πράξη και από τις καταγγελίες και τους εξορκισμούς των απευθείας αναθέσεων έως την πλήρη αποδοχή τους, ένα καρναβάλι δρόμος. Η πλήρης αποδοχή των συντηρητικών πρακτικών και αντιλήψεων από την Λαϊκή Συσπείρωση. Πιστεύαμε ότι στο ΔΣ του οργανισμού στις 5/4 θα είχαν την ειλικρίνεια να δώσουν εξηγήσεις. Εις μάτην περιμέναμε....

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και πάνω από το μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους, ενώ βρίσκεται στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών, και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε η καταβολή από το Δημόσιο να πρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Όπως δήλωσε η κ. Γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, την παρασμένη Παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

                   Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, ἑόρτασε ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Γενικοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν «Παναγία ἡ Βοήθεια».             Ὁ Ἱερός Ναός κοσμεῖ τόν αὒλειο χῶρο τοῦ μεγάλου αὐτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκαν ήδη η πρώτη υποβρύχια αυτοψ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search