ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Μπαρή με Βορίδη για να κηρυχθεί «ορεινός» ο Δήμος Ερυμάνθου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη είχε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο Δήμο με κυρίαρχο τον χαρακτηρισμό του σε ορεινό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επεσήμανε στον Υπουργό την αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια σε βάρος του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος αν και έχει μεγάλο ορεινό όγκο δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός, με αποτέλεσμα να στερείται των δυνατοτήτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν οι ορεινοί και μειονεκτικοί Δήμοι της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της προοπτικής της περιοχής. Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει το αίτημα του Δήμου Ερυμάνθου και σύντομα θα ενημερώσει τον Δήμαρχο για το αίτημά του.

Επίσης, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συζήτησαν και μία σειρά από άλλα καίρια ζητήματα, όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών Δήμων που δεν έχουν την δυνατότητα εκπόνησης μελετών και ωρίμανσης έργων, την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ οι οποίοι έχουν δεχτεί μεγάλες περικοπές στους θεσμοθετημένους τους πόρους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, την κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά και τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο κ. Μπαρής με την ιδιότητα και του αντιπρόεδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος ζήτησε επίσης από τον Υπουργό να εξεταστεί και ο τρόπος κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), με συμπλήρωση των κριτηρίων της κατανομής για να παύσει η αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια στους μικρούς σε πληθυσμό δήμους, επειδή μέχρι σήμερα η κατανομή στηρίζεται κυρίως σε πληθυσμιακά κριτήρια.

Να σημειωθεί πως παρών στην συνάντηση ήταν ο βουλευτής Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό στηρίζοντας τα αιτήματα του Δήμου είχαν και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search