ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στρέφεται στην πράσινη ανάπτυξη»

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος έως 1 MW προτίθεται να εγκαταστήσει στη Λακκόπετρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δυμαίων (ΔΕΥΑΔ).

 

Για το σκοπό αυτό στη σημερινή (Δευτέρα 1/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς θα εισηγηθεί την παραχώρηση στη ΔΕΥΑΔ ακινήτου έκτασης 9.800 τετραγωνικών μέτρων που ανήκει στο Δήμο και βρίσκεται στη Λακκόπετρα. Στο ακίνητο αυτό σχεδιάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου για τη χρηματοδότηση του οποίου η ΔΕΥΑΔ θα καταθέσει εντός του τρέχοντος μηνός σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στο μεταξύ τόσο ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας όσο και η ΔΕΥΑΔ μετέχουν ως εταίροι στην Ενεργειακή Κοινότητα που συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε έκταση 1.300 στρεμμάτων στο Μεσολόγγι.

 

«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πληρώνει για δημοτικό φωτισμό 1.475.000 ευρώ ετησίως και για ηλεκτρικό ρεύμα αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΔ 650.000 ευρώ το χρόνο. Συνεπώς οι δημότες επιβαρύνονται με ένα σημαντικό κονδύλι που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Η προσπάθειά μας είναι να περιοριστεί ή και να μηδενιστεί αυτή η δαπάνη», ανέφερε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΥΑΔ στη Λακκόπετρα και η συμμετοχή μας στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα τόσο στο Δήμο όσο και στη ΔΕΥΑΔ. Τα έσοδα αυτά, στο καλύτερο σενάριο, θα είναι σε θέση να ισοσκελίσουν τις συναλλαγές μας με τη ΔΕΗ. Αυτή η εξέλιξη θα ανακουφίσει οικονομικά το Δήμο και τη ΔΕΥΑΔ, θα αφήσει σημαντικά περιθώρια για χρηματοδότηση έργων υποδομής ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το Δήμο μας συμμέτοχο στην «πράσινη ανάπτυξη» που όχι μόνο αποτελεί το μέλλον αλλά και που θα απορροφήσει, μέσα στα επόμενα χρόνια, πολύ σημαντικά κονδύλια», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δίνει στη δημοσιότητα σειρά οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνονται οι υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις της πόλης μας για τα 20 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη προκαλεί στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι πέθανε η Άννα-Έννυ Μαγιάση, μία εκ των παλαιότερων δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ. Όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, η δημοσιογρ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για όλους και όλα μίλησε ο Πελέ, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης «Che Tempo che fa» (Πως είναι ο καιρός). «Ο μπαμπάς μου, μου έλεγε ότι για να είσαι ποδοσφ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search