ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ερυμάνθου: Εγκρίθηκαν Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα 2021

Δύο σημαντικά εργαλεία για την διασφάλιση της λειτουργίας του Δήμου, της υλοποίησης έργων και δράσεων, αλλά και της αποτύπωσης του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για το 2021 πήραν το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου.

 

Πρόκειται για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021, αλλά και για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος, τα οποία συζητήθηκαν σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις που διεξήχθησαν την ίδια ημέρα με διαφορά λίγων ωρών.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

 

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ερυμάνθου για το 2021 ανέρχεται στο ποσό των 18.786.252,69 ευρώ, είναι ισοσκελισμένος και έλαβε την έγκριση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αφού ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που κατάρτισαν έγκαιρα και αξιόπιστα τον προϋπολογισμό του 2021, ανέφερε πως «ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας καταρτίστηκε με υπευθυνότητα, διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των συνδημοτών μας και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Όταν αναλάβαμε τον Δήμο μας ξεκινήσαμε μια σοβαρή προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε τον εξορθολογισμό των δαπανών προκειμένου να είμαστε σε θέση να επενδύσουμε σε αναγκαία για την περιοχή μας έργα που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας στο μέλλον. Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον σχεδιασμό αλλά και να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα χρειάζεται προσωπικό. Γι’ αυτό θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η νομοθεσία για την πρόσληψη προσωπικού είτε αυτό είναι μέσω μόνιμων διορισμών (πάγια διεκδίκησή μας), είτε μέσω οποιοδήποτε άλλου εργαλείου μας είναι πρόσφορο π.χ. τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

 

Ο Δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια για μικροκομματικές/μικροπαραταξιακές λογικές. Χρειαζόμαστε όλοι και όλες να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αρχίσουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους και την ίδια ώρα να προσκαλέσουμε κι άλλους να έρθουν στην περιοχή μας και να επενδύσουν. Ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα αρκεί να τα αξιοποιήσουμε αλλά και η πολιτεία να κάνει πράξη τις κατά καιρούς εξαγγελίες της υποστηρίζοντας την ύπαιθρο και την ελληνική περιφέρεια με υποδομές».

 

12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Αναπτυξιακή στόχευση με προτεινόμενες νέες δράσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 12 εκατ. ευρώ έχει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερυμάνθου για το 2021.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία το συνολικά εγγεγραμμένο ποσό ύψους 12.127.445,24 €  κατηγοριοποιείται σε τρείς ενότητες:

 

α) Παλαιές Υποχρεώσεις με χρόνια παράλειψη τιμολόγησης 4.506,79 ευρώ.

 

β) Συνεχιζόμενες υποχρεώσεις παλαιών δράσεων 1.371.677,47 ευρώ.

 

γ) Προτεινόμενες & Νέες Δράσεις 10.751.260,98 ευρώ.

 

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση των προτεινόμενων νέων δράσεων αυτών είναι κυρίως το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), το Πρόγραμμα Φιλόδημος, το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020).

 

«Ο Δήμος μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες και καταβάλλοντας καθημερινά έναν αγώνα δρόμου για να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, κατάφερε να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που απαντά σε αρκετά από τα προβλήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, αλλά και στις προκλήσεις της αυριανής ημέρας. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται η πολιτική που χαράσσει η νέα Δημοτική Αρχή με προτεραιότητα σε μελέτες και έργα υποδομής που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ήταν καλυμμένη στον γύψο της ακροδεξιάς χούντας, με την ανοχή της πλειοψηφίας των πολιτών, μιλούσε λίγο από βλαχοκαθαρεύουσα, έ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search