ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα Ενωμένη: «Τιμήστε τον Ι. Τσούνη, κ. Πελετίδη!»

Aπό την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» εκδόθηκε ανακοίνωση για τον Ι. Τσούνη, τον ευεργέτη που δώρισε την περιουσία του στις Ενοπλες Δυνάμεις:

«Να λοιπόν που η Πάτρα έχει τον δικό της Γεώργιο Αβέρωφ, τον δικό της εθνικό ευεργέτη, τον Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας σε δύσκολες εποχές. 

Είμαστε, όμως, όλοι στο ίδιο μήκος κύματος; Είμαστε άραγε όλοι υπερήφανοι για τον Εγλυκαδιώτη εφοπλιστή, ο οποίος προσέφερε την περιουσία του στις Ενοπλες Δυνάμεις; Ή κάποιοι, παρά τον θεσμικό τους ρόλο, σφυρίζουν αδιάφορα, περιχαρακωμένοι σε κομματικές σκοπιμότητες;

Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε ιδεοληψίες και παλαιολιθικά στερεότυπα να μπαίνουν πάνω από αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε σαν Δήμος Πατρέων, να κλίνουμε, δηλαδή, ευλαβικά το γόνυ σε έναν τεράστιο πατρινό, σε έναν τεράστιο Ελληνα;

Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι ταμπού, δεν είναι σκότος, είναι άνθρωποι από εμάς και για εμάς, εκείνοι που πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε επιβουλή, από όπου κι αν προέρχεται, για να μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να απολαμβάνουμε τη Δημοκρατία μας, την Ελευθερία μας και τη ζωή μας.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή να κάνουν το αυτονόητο: Να αποδώσουν στον ευπατρίδη Ιάκωβο Τσούνη τη δέουσα τιμή. 

Επιτέλους κύριε Πελετίδη, υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν και τα οποία δίνουν στόχο και κίνητρο στη νέα γενιά για να μην χάσει το δρόμο της στην σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτά τα πράγματα και ιδίως αυτά τα πρόσωπα, οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα τιμάμε. Αυτά τα πρόσωπα είναι η νίκη απέναντι στον διχασμό».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει ότι: «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της κυβέρνησης για συγκρότηση σώματος αστυνόμευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ οι φοιτητές είναι από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε έντονη θλίψη στ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search