ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Προτάσεις του Γ. Μαρκέτου γίνονται αποδεκτές στον ΚΟΔΗΠ

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται:

Η Ώρα Πατρών έχοντας ανοιχτές αντιλήψεις πέρα από τα διαμορφωμένα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων στον ΚΟΔΗΠ μέσω του εκπροσώπου της Γρηγόρη Μαρκέτου. Το πλαίσιο των προτάσεων αφορούσε τη Δομή Αστέγων και την περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών της σε περισσότερες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. 

Ο εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών Γρηγόρης Μαρκέτος μαζί με τον ακτιβιστή Βασίλη Δημάκη με έγγραφη πρότασής τους ζητούσαν, να χρησιμοποιούνται τα πλυντήρια και τα λουτρά της Δομής σε χρήστες αλκοόλ ή ουσιών. Αυτή η πρόταση αποτελεί τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα πανελλαδικά αφού ίσως για πρώτη φορά οι δημοτικές υπηρεσίες μέριμνας θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε κοινωνικές ομάδες για τις οποίες η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει στρατηγικές αρωγής και επανένταξης. Ως Ώρα Πατρών χαιρετίζουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΔΗΠ που έκανε δεκτή την πρότασή μας. 

Ωστόσο άλλη μια πρόταση για να χρησιμοποιήσει η Δομή Αστέγων ως χώρος φιλοξενίας των δημοτικών παρατάξεων μετά την αντίδραση μας δεν υλοποιήθηκε. Από τις 20/11/2020 ο Γρηγόρης Μαρκέτος με δημόσια τοποθέτησή του είχε τονίσει ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε αφενός υγειονομική βόμβα στην ευαίσθητη αυτή δομή από τον κόσμο που θα μπαινόβγαινε καθημερινά αφετέρου θα παραβιαζόταν η ανωνυμία και ηρεμία των ωφελουμένων! Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού δεν εισάκουσε τις ενστάσεις του εκπροσώπου μας. Έπειτα από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις ο ίδιος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τελικά για τις παρατάξεις θα βρεθεί άλλος χώρος. 

Για εμάς τέτοιες αλλαγές στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής δικαιώνουν το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που διαδραματίζουμε στην πορεία μας τα τελευταία δύο χρόνια όπως θα συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς να πράττουμε και το επόμενο διάστημα. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είμαστε σε lockdown, είμαστε σε σκληρό lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ξεκαθάρισε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το έργο ολοκλήρωσης και θέσης σε λειτουργία του τμήματος Αίγιο-Ρίο είναι το πλέον σημαντικό έργο για το εθνικό μας δίκτυο. Η εργολαβία αφορά την εγκατάσταση γραμμών, ηλεκτροκίνησης . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κορωνοιού, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Καθηγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το έργο ολοκλήρωσης και θέσης σε λειτουργία του τμήματος Αίγιο-Ρίο είναι το πλέον σημαντικό έργο για το εθνικό μας δίκτυο. Η εργολαβία αφορά την εγκατάσταση γραμμών, ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης, ETC
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας εντείνεται από τις συρροές ασθενών με κορονοϊό. Στο Νοσοκομείο του Ρίου οι νοσηλείες στις Κλινικές Covid-19 ανέρχονται σε 65, ενώ αυξήθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει: Ο κλάδος μας θρηνεί σήμερα άλλους δύο εργαζόμενους που υπέστησαν εργατικό ατύχημα κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Τα δύο εργατικά ατυχή
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search