ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πατρέων: Νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 10%

Εγκρίθηκε, στην σημερινή συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για το 2021. Συνολικά 45% από τις αρχές του 2015. 

 

Παρουσιάζοντας την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των δημοτικών τελών, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

 

«Η εισήγησή μας διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση και διάλογο με φορείς της πόλης μας αλλά και με τα διαμερίσματα τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.     

 

Με την πολιτική μας στα ανταποδοτικά τέλη ερχόμαστε να λειτουργήσουμε  τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

 

Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχουν  ανταποδοτικά τέλη γιατί είναι 2η και 3η φορολόγηση των πολιτών.    

 

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό από άμεσους και έμμεσους φόρους, πρέπει να επιστρέφονται με υπηρεσίες σε αυτούς που τα έδωσαν.

 

Το 95% των εσόδων του κρατικού ταμείου προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Δυστυχώς όμως πηγαίνουν μέσω «αναπτυξιακών» νόμων, επιχορηγήσεων κ.λπ. στους κατέχοντες τον πλούτο, δήθεν για «επενδύσεις» και «ανάπτυξη».

 

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, βλέπουμε ότι το μόνο που διασφαλίζεται είναι η κερδοφορία των λίγων.

 

Είναι εργαλείο η Τοπική Διοίκηση στα χέρια του αστικού κράτους με τον αντιλαϊκό ρόλο της, ως κρίκος αυτού. 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι  Δημοτικές  Αρχές  και η  πλειοψηφία της ΚΕΔΕ έχουν αφήσει κατά μέρος το πεδίο της όποιας διεκδίκησης προς τη μεριά της κυβέρνησης και διεκπεραιώνουν πολιτικές  του κυβερνητικού έργου.

 

Στον αντίποδα των πολιτικών αυτών τοποθετείται η Δημοτική μας Αρχή ως αγωνιστική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο ίδιο αυτό κράτος με την εκάστοτε αστική κυβέρνηση του και στον σχεδιασμό του κεφαλαίου.

 

 Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε μάχες για να κρατάμε όλες τις υπηρεσίες μας όρθιες, να βελτιώνεται ο ηλεκτροφωτισμός και η καθαριότητα με νέες αγορές μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων χωρίς δάνεια όπως πριν. 

 

Αν μας έδιναν τους θεσμοθετημένους πόρους που είναι για την Τοπική Διοίκηση και που συνολικά ανέρχονται στα 6 δις χωρίς να τα παρακρατούν από το 2010, τότε θα είχαμε τη δυνατότητα για περισσότερα μέτρα σε έργα και υπηρεσίες προς όφελος του πατραϊκού λαού.

 

Θα συνεχίσουμε με επιμέλεια και προσοχή όπως κάνουμε μέχρι σήμερα να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου μας και παράλληλα να παίρνουμε μέτρα ανακούφισης των συνδημοτών μας προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 20:00, η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώπιον της ανακρίτριας. Η απολογία του άλλοτε καλλιτεχν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάγκη δημιουργίας των πιστοποιητικών εμβολιασμού υπογράμμισε στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα ε . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι Εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας 2019 στον Δήμο Πατρέων αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: Σε εφιάλτη μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτης η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των 150 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται μία 15χρονη Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων με πονοκέφαλο και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, με ανακοίνωσή του "καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένο από το μεσημέρι βρίσκεται έξω από το Νέο Λιμάνι, πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ιταλία - Πάτρα. Εξαιτίας της σημερινής κινητοποίησης δεν μπορεί να "δέσει" και να αποβιβάσει τους ταξι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search