ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: Το νερό… «δωρεάν» και οι «υπερωρίες σε όλους»!

 

 

Αλλεργία στην άλλη άποψη αλλά –καθώς φαίνεται- και στη λογική έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων. Με επίσημες ανακοινώσεις της κατηγορεί την αντιπολίτευση γιατί ψήφισε διαφορετικά από μια εισήγηση, λες και η μόνη αλήθεια είναι η δική τους. Που στην προκειμένη περίπτωση (στο θέμα των υπερωριών της ΔΕΥΑΠ) είναι μια παράλογη αλήθεια: Από την αρχή της χρονιάς προδιαγράφουν πως όλοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης θα δουλέψουν (και θα αμειφθούν) στο μάξιμουμ των προβλεπόμενων υπερωριών. Όλοι αδιακρίτως και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

Πιστοί στην γνωστή τακτική «φόρτωσε τους φορολογούμενους δημότες για να εξασφαλίσουμε την εύνοια και την εκλογική στήριξη των εργαζομένων», η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την ανεξέλεγκτη χορήγηση σε όλους τους εργαζομένους του ανώτατου ορίου των υπερωριών, αξίας 500.000 ευρώ. Ως παράταξη ξεκάθαρα διαφωνούμε με αυτή την τακτική. Διότι με αυτό τον τρόπο δεν διακρίνονται ούτε επιβραβεύονται οι ευσυνείδητοι και φιλότιμοι εργαζόμενοι, που πράγματι εργάζονται υπερωριακά. Αντιθέτως εδραιώνεται το αίσθημα της αδικίας και επιβραβεύεται η ήσσονα προσπάθεια.

Ως παράταξη έχουμε επανειλημμένα ψηφίσει και διεκδικήσει την επίσπευση πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, συντεταγμένα, νόμιμα και αξιοκρατικά, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα του σκληρά φορολογούμενου δημότη. Αντιθέτως η άκριτη χορήγηση μισού εκατομμυρίου ευρώ σε υπερωρίες συνιστά κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και ασέβεια στους άνεργους και χαμηλόμισθους δημότες της Πάτρας. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι  του Δήμου Πατρέων και των λοιπών Νομικών Προσώπων καθίστανται από τον κ. Πελετίδη και τον κ. Παπανικήτα  υπάλληλοι κατώτερης κατηγορίας, καθώς αμείβονται λιγότερο. 

Καλούμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Επιχείρησης να σεβαστούν τα χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου πατραϊκού λαού, να επιβραβεύσουν τους φιλότιμα εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και να σταματήσουν τους εκβιασμούς και την εργαλειοποίηση των υπερωριών. 

Τέλος, του ζητάμε να αποσαφηνίσει το οξύμωρο: Πως ακριβώς συνάδει η εξαγγελία για «δωρεάν νερό» με την τακτική «μάξιμουμ υπερωρίες προς όλους» που έχει καθιερώσει στον φορέα που διαχειρίζεται την υδροδότηση της Πάτρας. Πρόκειται, προφανώς, για σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ή απλώς για λαϊκίστική δημιουργική λογιστική.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κορωνοιού, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Καθηγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας εντείνεται από τις συρροές ασθενών με κορονοϊό. Στο Νοσοκομείο του Ρίου οι νοσηλείες στις Κλινικές Covid-19 ανέρχονται σε 65, ενώ αυξήθηκαν οι ασ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, σχετικά με την παρέμβαση των συνδικαλιστών στο ζήτημα . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το ΜΠΣ «Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, Εξαρτήσεις και Νέες Τεχνολογίες» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Παν/μίου Πατρών και το  Κέντρο Πρόληψης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας εντείνεται από τις συρροές ασθενών με κορονοϊό. Στο Νοσοκομείο του Ρίου οι νοσηλείες στις Κλινικές Covid-19 ανέρχονται σε 65, ενώ αυξήθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει: Ο κλάδος μας θρηνεί σήμερα άλλους δύο εργαζόμενους που υπέστησαν εργατικό ατύχημα κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Τα δύο εργατικά ατυχή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται με την συνεργασία  της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων που δεν φέρουν εμφανή συμπτώματα του νέου κορονοιού και ενισχύουν τη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search