ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Με κοινωνική ευαισθησία

Η Δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών καταθέτει με επιμονή συνεχώς προτάσεις για τον Κοινωνικό Οργανισμό που καλείτε, να παίξει σημαντικό ρολό εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα  κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή, δέσμη προτάσεων για την Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η Δομή Αστέγων δεν πρέπει, να εξελιχθεί σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία, αλλά σε μια ζώσα μονάδα που δέχεται κάθε άνθρωπο που σέβεται τους κανόνες συμβίωσης που έχουν οριστεί.

Για αυτό ο εκπρόσωπός μας στη Δομή Γρηγόρης Μαρκέτος, μαζί με τον ακτιβιστή ανθρώπινων δικαιωμάτων, τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών και έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη, επεξεργάστηκαν ένα κείμενο με το οποίο ζητάμε να δέχεται η Δομή, χρήστες ουσιών και αλκοόλ, εφόσον αυτοί δεν δημιουργούν προβλήματα. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που κατ’ εξοχήν χρήζει συμπαράστασης βοήθειας, αλληλεγγύης και όχι περαιτέρω περιθωριοποίησης, ώστε να καταστεί δυνατή η επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι το χρέος μιας ευαίσθητης και πολιτισμένης κοινωνίας να δίνει σε όλους δεύτερη ευκαιρία και να βοηθά στην επανένταξη τους.

Ζητήσαμε ακόμα την φιλοξενία για λίγες μέρες στη Δομή, όσων ανθρώπων απαιτείται η απομόνωση λόγω επαφής με περιστατικό Covid-19 ή επέστρεψαν από το εξωτερικό ή έχουν θεραπευτεί μέχρι να αρνητικοποιηθεί το τεστ.

Στην πρόταση αυτή μας βοήθησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αντώνης Γαζάκης (η Πόλη Ανάποδα). Οι οδηγίες που δίνονται στις περιπτώσεις που προαναφέραμε είναι η απομόνωση, πράγμα που δεν είναι εφικτό για οικογένειες που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, ούτε πάλι είναι λογικό να ζητάμε από την απομακρυσμένη Πολιτεία να δημιουργηθούν τέτοιες δομές χωρίς να βοηθάμε εμείς οι ίδιοι σαν η κοντινότερη μορφή εξουσίας στον πολίτη στη λύση του η πολιτεία έχει χρέος να ισχύει οικονομικά και  με προσωπικό αυτές τις δομές.

Ελπίζουμε τα θέματα αυτά να επιλυθούν άμεσα και να μην τεθούν στο αρχείο ή κάτω από το χαλί όπως λέει ο Λαός μας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στονΥπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Σ.Πέτσαεπιστολή, με την οποία ζητά νομοθετική ρύθμιση, για τρίμηνηπαράτα . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η αστυνομική οικογένεια στην Ηλεία και τηΔυτική Ελλάδα, μετά τον ξαφνικό όσο και τραγικό θάνατο του εκλεκτού μαςσυναδέλφου Νίκου, ένεκα τροχαίου α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από μάρμαρα πλακώθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ένας 53χρονος άνδρας. Το συμβάν έγινε σε επιχείρηση με μάρμαρα στην Πάτρα και στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Μπλόκαραν το αυτοκίνητο των διακινητών στο Λαμπίρι, ενώ επέστρεφαν από Αθήνα και εντόπισαν ποσότητα κοκαϊνης.Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι , καθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των μελών του Εργατικού Κέντρου ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, μαζί με δεκάδες σωματεία, συλλόγους και φορείς της Πόλης μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Επιμελητήριο Αχαΐας  συνεχίζουν τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  για τα μέλη του Επιμελητηρίου και το ευρύ κοινό.   Σήμερα  Τριτη 2 Μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π. οικ. 12639/2021ΦΕΚ 793/Β/27-2-2021, οι Λαϊκές Αγορές οι οποίες ήταν σε αναστολή λειτουργίας για την ημέρα Σάββατο επαναλειτουργούν. Η Λαϊκή  Αγορά τ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search