ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Ελλάδα: Βγαίνει η απόφαση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα 30.000.000 ευρώ

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος στις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία που είναι να ενταχθούν στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος και στη συνέχεια θα τη στείλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Το σύνολο των χρημάτων που θα μοιραστούν φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που δικαιούνταν να κάνουν την αίτηση προέρχονται από διάφορους ΚΑΔ. Οι αιτήσεις έφτασαν στο σύνολο τους τις 7.500 στον αριθμό όμως ο αριθμός που τελικά θα πάρουν τα χρήματα αυτά, με βάση τις εκτιμήσεις, δεν ξεπερνά τις 1.100.

Οι αποφάσεις της επιτροπής πάντως θα είναι αντίστοιχες με τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει οι επιχειρήσεις μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης τους, με βάση πάντα τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει και τα οποία έχουν ελεγχθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις εκείνες που θα πάρουν το «πράσινο» φως από την επιτροπή για να λάβουν τα χρήματα, έχοντας τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, θα ανασάνουν και θα βοηθηθούν σημαντικά οικονομικά.

Σε μία περίοδο που πολλές από αυτές είναι κλειστές και έχουν μεγάλες ζημιές από την πανδημία. Πρόκειται, άλλωστε, για χρήματα που δίνονται με τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι δανείων, δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν είναι αναγκασμένες να τα επιστρέψουν.

Να σημειωθεί πως μέσα στο επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα στο οποίο είναι να ενισχυθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό και που έμειναν από έξω από αυτό που «τρέχει». 

Είναι ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει ένα επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα βοηθήσει αρκετές ακόμα επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα και έπαθαν μεγάλη ζημιά από την πανδημία. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό δίνει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ένας από τους νοσηλευόμενους κρατούμενος των Φυλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best TV,   με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια  της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινική . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμο προκαλεί η διασπορά του κοροναϊού στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 265%.   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό δίνει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ένας από τους νοσηλευόμενους κρατούμενος των Φυλακών Αγίου Στεφάνου. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρεται με ανακοίνωση ότι: « Τα αυριανά «εγκαίνια» της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΠ από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια και οι σχετικές δι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καζάνι που βράζει θυμίζουν οι Φυλακές Αγίου Στεφάνου, οι οποίες πλέον έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Στο σωφρονιστικό κατάστημα επικρατεί τεράστια ανησυχία τις τελευ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search