ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πελετίδης: Θα διασφαλίσουμε να έρχεται δωρεάν το νερό από το Φράγμα Πείρου- Παράπειρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ:

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ώρα Πατρών), αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σε συνάντησή της με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο Φράγμα Πείρου – Παράπειρου, δήλωσε ότι «η κυβέρνησή του είχε συζητήσει με τους Δημάρχους και φορείς, όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα μέσω της ίδρυσης διαδημοτικού φορέα και να διανέμεται στους πολίτες ως πρώτιστο κοινωνικό αγαθό που είναι το νερό».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξή του, κάνουν το «άσπρο – μαύρο». Διαστρεβλώνουν στην πραγματικότητα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, τους διαψεύδουν τα «έργα και οι ημέρες τους».

Από το 2018, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Σπίρτζης, παρέδωσε προσχέδιο στην Δημοτική Αρχή για την διαχείριση του Φράγματος, με την επωνυμία «Εταιρία Διαχείρισης Έργων Πείρου – Παραπείρου Αχαΐας Ανώνυμη Εταιρία» και τον διακριτικó τίτλο «Ε.Δ.Ε.Π.Π. Α.Ε.», η οποία θα διαχειριζόταν το φράγμα Πείρου – Παραπείρου. 

Στο Άρθρο 4 του προσχεδίου, στους σκοπούς της εταιρίας στην παράγραφο Δ’ αναφέρει πώς γίνεται η κοστολóγηση του νερού, αδιύλιστου και διυλισμένου σύμφωνα με τις υφιστάμενες νóμιμες διαδικασίες, τις οδηγίες της Ε.Ε. και τις εθνικές ρυθμίσεις για την αειφóρο διαχείριση των υδάτων.

Είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Κοινοτική Οδηγία 60/2000/ΕΚ της Ε.Ε. για τη κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, (με την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους και τέλους πηγών) που σημαίνει υπερβολική αύξηση της τιμής του, για τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης και τους αγρότες της περιοχής (Σχετική Απόφαση 135275/22-5-17 της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων). 

Το προσχέδιο αυτό, απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή, γιατί βρισκόταν στη λογική της «ανταπόδοσης», στη μετακύλιση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης στους δημότες, μέσω της επιπλέον κοστολόγησης του νερού και  της μετατροπής του σε πλήρως εμπορεύσιμο είδος. 

Η μη υιοθέτηση της κυβερνητικής πρότασης, είχε  ως αποτέλεσμα, να έρχεται από το καλοκαίρι δωρεάν στον Δήμο μας το νερό από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Και θα συνεχίσει να έρχεται δωρεάν μέχρι το 2026.

Επιμένουμε, ότι η διαχείριση αυτού του ιδιαίτερα χρήσιμου έργου, πρέπει να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, ο οποίος θα διαθέτει Περιφερειακά Παραρτήματα ανά Υδατικά Διαμερίσματα.

Ο ενιαίος κρατικóς αυτóς φορέας θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα παρακολουθεί έργα και παρεμβάσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πóρων, που θα εξασφαλίζει νερó καθαρό, υγιεινó, είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να παρέχει δωρεάν νερό στους Δήμους.

Η πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των παρατάξεών τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η ιδιωτικοποίηση του Φράγματος και η εμπορευματοποίηση του νερού είτε μέσω εταιρείας Α.Ε. είτε μέσω Διαδημοτικής ή άλλης.

Τέλος, για όσους κάνουν «όνειρα απατηλά», ότι μέχρι το 2026, που το νερό θα παραχωρείται δωρεάν, θα έχουν ξεμπλέξει από την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ώστε χωρίς εμπόδια να φορτώσουν τα βάρη της λειτουργίας του Φράγματος στον λαό, τους καλούμε να «αλλάξουν πλευρό», γιατί ο λαός της Πάτρας είναι εκείνος που αποφασίζει και όχι τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" της Πάτρας, μετά τα νέα κρούσματα που διαπιστώθηκαν χθες. Στην παθολογική κλινική βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς και ένας συνο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή (15/1) ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Τονίζοντας πως η «ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται την κ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από ένα διάστημα στο οποίο υπήρξε «πάγος» στις σχέσεις τους, οι Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν -με ανταλλαγή επιστολών- να ξαναρχίσουν τον διάλογο. Οι πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημαυγειονομικού ενδιαφέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" της Πάτρας, μετά τα νέα κρούσματα που διαπιστώθηκαν χθες. Στην παθολογική κλινική βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς και ένας συνοδός. Πιθανότερο σενά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα , αλλά και στην Αχαϊα. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί το Σάββατο , στην Πάτρα, από 5 έψ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search