ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιστολή Τουλγαρίδη σε Μιχαηλίδου για τεστ κορονοϊού σε εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρος Τουλγαρίδης, απέστειλε στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα- Μαρία Μιχαηλίδου επιστολή, με αίτημα την διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού, από τον ΕΟΔΥ.

Στην επιστολή ο κ. Τουλγαρίδης, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ,

Σύμφωνα με την εκ δοθείσα Δ11/Γ.Π. οικ. 45385/1986 της 9-11-2020 Εγκύκλιο (ΑΔΑ:ΨΙΝΕ46ΜΤΛΚ-ΩΡΛ): «…..Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) εξακολουθούν να λειτουργούν με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους…». Εναρμονιζόμενοι πλήρως στις οδηγίες του Υπουργείου και έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο δομών ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Οργανισμού μας προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες  μέσω του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των απαραίτητων τεστ στο προσωπικό μας. Εκ μέρους του ΕΟΔΥ διαπιστώνεται μα αδυναμία ανταπόκρισης  του αιτήματος μας γεγονός που δημιουργεί μεγάλη πίεση στις δομές μας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και αρμοδιότητες και στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του από την αρχή της πανδημίας και θα συνεχίσει να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται την συνδρομή του κράτους, το οποίο θα πρέπει να διευκολύνει τον έλεγχο των εργαζομένων και των πολιτών, ειδικά των πιο ευάλωτων.

Προκειμένου να λειτουργούν τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αλλά και οι υπόλοιπες κοινωνικές μας δομές, που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως η δομή Βοήθεια στο σπίτι, το Κέντρο Αστέγων, η δομή παροχής συσσιτίων, κοινωνικό παντοπωλείο, Κ. Κοινότητας, είναι απαραίτητο να μας εξασφαλίσετε την συχνή, τακτική διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους εργαζόμενούς μας σε αυτές.

Όπως γνωρίζετε, για την διενέργεια των τεστ απαιτείται ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδευμένο και ανάλογες κοστοβόρες προμήθειες. Τη διαδικασία αυτή θα μπορούσε να την αναλάβει ΕΟΔΥ με ανάλογη κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό, ή κάποια άλλη δημόσια υγειονομική δομή. Αυτή η δομή θα αναλάβει και την ιχνηλάτηση, την απομόνωση των κρουσμάτων, την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας σε κάθε περιοχή, την εφαρμογή μέτρων περιορισμού της διασποράς και της προάσπισης της δημόσιας Υγείας από τον κορονοίό.

Ειδικά τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεν μπορούν να λειτουργήσουν με βάση την συγκεκριμένη εγκύκλιό σας. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματός μας, που απασχολεί άλλωστε και τις  αντίστοιχες δομές σε άλλους δήμους. Οι φιλοξενούμενοι στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ανήκουν οι περισσότεροι στις πιο ευάλωτες ομάδες και πρέπει πρώτοι να προφυλαχθούν».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

 Τραγωδία σημειώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη όπου ένας εργάτης καταπλακώθηκε από σίδερα με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτη στην οδό Θέμιδος 25 όπου . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο μεγάλος Πελέ έσπευσε να τον αποχαιρετίσει. Ο «μάγος της μπάλας» εξέφρασε την οδύνη του λέγοντας «είναι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς. Κατά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

63 νέα κρούσματα καταγράφει σε ένα 24ωρο η Δυτ. Ελλάδα. Τα 29 εντοπίζονται στην Αχαΐα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς. Κατά τη συνάντηση συμφων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Eργασίες βαριάς συντήρησης στην Περιμετρική Πατρών για την ενίσχυση της Κάτω Διάβασης Κ635 στον κόμβο Οβρυάς ανακοινώνει η Ολυμπία Οδός.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο εργασιών βαριάς συντήρησης της υποδομή
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search