ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυτική Αχαΐα: Τέσσερα πλάνα του Μυλωνά για την επόμενη μέρα

Η ικανοποίηση της δημοτικής αρχής, για το μέχρι σήμερα έργο της, δίνει τη θέση της σε ένα νέο στοίχημα, που ήδη «τρέχει» αυτή την περίοδο και περιλαμβάνει μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις αλλά και πιο μικρές, ήπιας μορφής, τόσο στην έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας όσο και στην περιφέρειά του.

 

> Σε πρώτο πλάνο είναι το μέχρι τώρα «άπιαστο» όνειρο αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, πολλών χιλιομέτρων (πεδινά και ορεινά). Τώρα, με την αποφασιστική έγκριση κονδυλίου 400.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα 2020 και 2021, ξεκίνησαν να εκελούνται οι εργολαβίες, για αρχή με τρεις, μέσω των οποίων θα γίνουν επιστρώσεις και χαλικοστρώσεις, σε όλες τις περιοχές των πρώην Δήμων Δύμης, Ωλενίας και Λαρισού και συνολικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Χωρίς χρονικό ορίζοντα, αλλά αντιθέτως μέχρι εξαντλήσεως της χρηματοδότησης οι εργασίες θα συνεχιστούν, ανάλογα και τις καιρικές συνθήκες).

 

> Σε δεύτερο πλάνο , είναι η ολοκλήρωση της προετοιμασίας για τα έργα που τελικά θα προταθούν από τον Δήμο στο πρόγραμμα ανάκαμψης τοπικής αυτοδοοιίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Σε αυτό θα συμπεριλαμαβάνεται, με απόλυτη προτεραιότητα, η ύδρευση του Λαρισού (με 12 περίπου εκατ. ευρώ), ο τηλεχειρισμός των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, η βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού Κάτω Αχαΐας και δημιουργία ενός μικρού στην Φώσταινα, η επέκταση των αγωγών αποχέτευσης και η επέκταση της αγροτικής οδοποιίας.

 

> Σε τρίτο πλάνο, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι κάποιες μικρές πλην όμως ουσιαστικές πλακοστρώσεις στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας (όπως στα Τσιγγάνικα), που όμως θα ενισχυθούν μελλοντικά πιο πολύ, εφόσον εγκριθούν αιτήματα χρηματοδότησης (από κρατικά προγράμματα). Αυτά αφορούν στην ανέγερση νέου δημαρχείου, στην ανάπλαση των παλαιών αποθηκών ΑΣΟ και η χρήση τους ως πολιστικό κέντρο και αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις σε πλατείες και γενικά στο κέντρο.

> Σε τέταρτο πλάνο, αλλά ιεραρχικά πολύ ψηλά, είναι η υδροδότηση της Δύμης και της Ωλενίας από το Φράγμα Πειίρου - Παραπείρου και οι μελέτες οκτώ γεωτρήσεων στις τοπικές κοινότητες Βελιτσών, Σπάτων, Μιχοΐου, Κεφαλεΐκων, Μύρτου, Καρεΐκων, Λάππα, Σαγεΐκων και Ροδιανίτη.

Κανένας «ένοικος» του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, δεν κατάφερε ποτέ πολλά, πλην μόνο κάποιων κυβικών χαλικιού, τσιμέντου ή άσφαλτου, που ρίχτηκαν σε δρόμους χωριών κι αυτά...παραμονές εκλογών!

Ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, λέει σχετικά στην «Π», ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή, είναι ένα πρώτο βήμα βελτίωσης, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά και σημαντικά που πρέπει να γίνουν, για να πλησιάσει κανείς στο επιθυμητό σημείο. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την επόμενη μέρα του δήμου» δηλώνει.

Πήγη: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι μετά την διακοπή ρεύματος προκλήθηκε βλάβη σε δύο κεντρικές γεωτρήσεις εκ των οποίων υδροδοτούνται οι Κοινότητες Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλεια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Θεάτρου “Απόλλων” Πατρών έγινε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Χρήστου Πατούχα, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας Πληροφορηθήκαμε ότι το έργο αποπεράτωσης του Φράγματος και η συντήρηση του για πέντε χρόνια, δημοπρατείται στις 18 του επ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας του οδικού άξονα κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός στην ελληνική αστυνομία και με παρελθόν στις απάτες ο άντρας που φαίνεται στις 16 Νοεμβρίου και 19 Νοεμβρίου να εξαπάτησε ηλικιωμένωνές στην περιοχή του Αίγιου.Και στις δυο περιπτώσεις ο άντρα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search