ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Xαράλαμπος Μπονάνος: Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2020 και ο σχεδιασμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας χειμερινής περιόδου 2020-2021, απασχόλησαν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) ΠΕ Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, με τηλεδιάσκεψη.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ο οποίος προήδρευσε του ΣΟΠΠ δήλωσε:  «Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, διότι πέραν των άλλων παραγόντων, έγινε πράξη η απόφαση του ΣΟΠΠ στην αρχή της περιόδου που σκοπό είχε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους σε όλες τις φάσεις κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η πολιτεία εξασφάλισε πρόσθετα μέσα πυρόσβεσης. Κυρίως κινηθήκαμε με βάση την πρόληψη και το σχεδιασμό. Όποτε είχαμε εκδήλωση πυρκαγιάς έγιναν άμεσες κινήσεις της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενης από όλους τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμους, ΕΛ. ΑΣ, Εθελοντικές οργανώσεις) με τα γνωστά, θετικά για τη φετινή χρονιά αποτελέσματα.

Όλες οι εργασίες έγιναν δια ιδίων μέσων της ΠΕ Αχαΐας (υδροφόρες και μηχανήματα των Διευθύνσεων Έργων Περιφέρειας και ΠΕ Αχαΐας συντονισμένες από την Πολιτική Προστασία). Δεν επαναπαυτήκαμε καμία ημέρα εργάσιμη ή αργία, μέρα ή νύχτα. Με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε και τη χειμερινή περίοδο που αρχίζει τώρα με κινδύνους από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετό λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι ευθύνη μας τώρα όσο ποτέ άλλοτε να ενώσουμε δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, στη δύσκολη εποχή που έρχεται. Η χειμερινή περίοδος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις μας σε όλα τα επίπεδα και το πολιτικό προσωπικό της πολιτικής προστασίας, οι ένστολοι, οι εθελοντές θα είμαστε απόλυτα συντονισμένοι στην εκπλήρωση της αποστολής μας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτριος Δριβίλας ως εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος για ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας,
ο Ταγματάρχης Τεχνικού Εκπρόσωπος Ταξίαρχου ΚΕΤΧ Παναγιώτης Σιάχος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας- Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Ματούλας, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Σωτηροπούλου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, o Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, ο Εκπρόσωπος Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας Κωνσταντίνος Καρζής, καθώς επίσης εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάση της ανάρρωσης από τον κορωνοίό βρίσκεται ο πρώην διευθυντής του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου Πατρών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι μετά την διακοπή ρεύματος προκλήθηκε βλάβη σε δύο κεντρικές γεωτρήσεις εκ των οποίων υδροδοτούνται οι Κοινότητες Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλεια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Θεάτρου “Απόλλων” Πατρών έγινε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάση της ανάρρωσης από τον κορωνοίό βρίσκεται ο πρώην διευθυντής του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου Πατρών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "το Κόκκινο" και στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας του οδικού άξονα κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search