ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιραλ:  «Απαξίωση των διαδικασιών και έλλειμμα δημοκρατίας» 

 

Οι νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημίαστη χώρα και την περιοχή μας, έχουν μοιραία επιφέρει διαφοροποίηση και στον τρόπο συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου Πατρέων. Εύλογο, αναμενόμενο, σωστό. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων έχουν προτεραιότητα, είναι αυτονόητα και απόλυτα σεβαστά. Έτσι οφείλει να λειτουργεί και ο Δήμος Πατρέων.Έτσι λειτουργεί και το σπιράλ σε όλες τις εσωτερικές του διαδικασίες. 

Δυστυχώς η δημοτική αρχή επωφελείται της κατάστασης και αποφεύγει τις συνεδριάσεις των οργάνων με τους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους. Δύο παραδείγματα: Οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν διακοπεί, προτού η Αχαΐαενταχθεί στην πορτοκαλί ζώνη της Αυξημένης Επιτήρησης. Τα 15μελή Διοικητικά Συμβούλια έχουν πάψει να συνεδριάζουν, πολύ πριν τεθεί ο περιορισμόςστις συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.

Τελαυταία, μάλιστα, για τα συμβούλια των οργανισμών του Δήμου Πατρέων, οι Πρόεδροι τους, ο ένας μετά τον άλλο, επιλέγουν τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις! Από τα μέλη ζητείται να αποστέλλουν την ψήφο τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ακόμα και τηλεφωνικά, μονολεκτικά, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς δυνατότητα συζήτησης, διατύπωσης ερωτήσεων, ανταλλαγής απόψεων, τοποθέτησεων. Έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε στο Πατρινό Καρναβάλι, έγινε στον Πολιτιστικό Οργανισμό και η… «γάγγραινα» επεκτείνεται! 

Το σπιράλ εκπλήσσεται που τέτοιες επιλογές γίνονται από τη δημοτική παράταξη που, ως αντιπολίτευση, πρότασσε πάντα δημοκρατικές ευαισθησίες και απαιτούσε τήρηση ορθών διαδικασιών. Το σπιράλ διαμαρτύρεται για την τακτική, η οποία απαξιώνει τα Διοικητικά Συμβούλια και τη λειτουργία τους, προσβάλει τα μέλη των συμβουλίων και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν και –το κυριότερο- οδηγεί σε συνεδριάσεις χωρίς συμμετοχή, χωρίς αντίλογο, χωρίς ουσία.

Δηλώνουμε με σαφήνεια: «Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης που συμμετέχουν ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων (ή ως παρατηρητές, όπου δεν έχει το σπιράλ επίσημη εκπροσώπηση)αισθάνονται τον τελευταίο καιρό αποκομμένα από τις διαδικασίες, προσβεβλημένα, σε άχαρο ρόλο, “διακοσμητικό”. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Δεν είναι αυτή η συμμετοχή που οι δημότες μάς εξασφάλισαν. Δομικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι ο διάλογος που βαθαίνει τη σκεψη, τη σύνθεση, την αυτοκριτικη και την ανάδραση. Δεν ευθύνεται η πανδημία για τον «μη διάλογο», είναι επιλογή της δημοτικής αρχής και είναι κατακριτέα. Ζητάμε άμεσα να ξεκινήσουν και στην Πάτρα οι τηλεδιασκέψεις με την ελπίδα σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε καθεστώς ζωντανών συνεδριάσεων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

H Black Friday σε συνδυασμό με το lockdown εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες για καταναλωτικά αγαθά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Convert Group, η Παρασκευή 27ης Νοεμ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Κώστας Μπετινάκης. Από το 1968 εργάστηκε σε θέση ευθύνης στον τομέα διεθνών ειδήσεων στις αθηναϊκές εφημερί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι γιατροί μου συνέστησαν να νοσηλευτώ στον Ευαγγελισμό προκειμένου να μου χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η φαρμακευτική αγωγή» ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινω . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα με την πανδημία του κορωνοϊού να οδηγεί σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ωστόσο όλοι στέκονται στα εμφατικά μηνύματα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο αυτό που συνέβη  στην Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Δυτ. Αχαϊας, όταν εμφανίστηκαν νοσηλευτές για την πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού και κάποιοι άρχισαν να τους πετούν δυναμιτάκια! Μάλιστα η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι, χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search