ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πελετίδης: Επίσπευση διαδικασιών του προϋπολογισμού των έργων στη γραμμή Ρίο - Κανελλοπούλου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ζητώντας επίσπευση, από την ΕΡΓΟΣΕ, των διαδικασιών σύνταξης – παρουσίασης του προϋπολογισμού των έργων υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου καθώς και συνάντηση επί του θέματος.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει ότι στην τελευταία συνάντησή που είχαν με τον Υπουργό, στις 9/9/2020, ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΟΣΕ υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδες), θα έχει έτοιμο τον προϋπολογισμό των έργων για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής με την μέθοδο cut and cover από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου.

Μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ δεν έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο και δεν έχουν παραληφθεί ούτε οι προτάσεις τους ούτε ο προϋπολογισμός των έργων. Αυτό το βήμα είναι αναγκαίο για να διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης του έργου.

Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι με την παρέμβαση του Υπουργού πιστεύεται ότι θα επιταχυνθούν οι χρόνοι της σύνταξης – παρουσίασης του προϋπολογισμού από την ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να γίνει στη συνέχεια μια συνάντηση με παραγωγικό περιεχόμενο, η οποία θα στηρίζεται σε δεδομένα.

Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος θεωρεί χρήσιμο να συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ν. Φαρμάκης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, , κατέθεσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, των Αιγύπτι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπως τόνισε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για το νέο πτωχευτικό κώδικα: «Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, Παίρνω το λόγο για πολύ λίγο, αφ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η Αχαΐα περνά στο δεύτερο επιδημιολογικό επίπεδο (επιτήρησης) με πιο ελαστικά προληπτικά μέτρα και κανόνες προστασίας από τον Covid-19.. Συγκεκριμ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην επετειακή παράσταση «Το ιστορικό ΟΧΙ, Ο Καραγκιόζης λοχίας στον πόλεμο του 1940» θα παρουσιάσει στο κοινό ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στο Περί Σκιών (Νόρμαν 20, Αγ. Δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η Αχαΐα περνά στο δεύτερο επιδημιολογικό επίπεδο (επιτήρησης) με πιο ελαστικά προληπτικά μέτρα και κανόνες προστασίας από τον Covid-19.. Συγκεκριμένα και όσο αφορά τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search