ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Δημοκρατικό τόξο εναντίον Χρυσής Αυγής

Την πολιτική καταδίκη, την θεσμική απομόνωση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη νομοθετική αποπομπή της Χρυσής Αυγής ζήτησε η παράταξη «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο». Η αντιμετώπιση θα είναι θεσμική, λέει στην «Π» ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, «όπως είναι και ο ρόλος μας».

Στην επιστολή της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα που υπογράφεται από όλα τα μέλη της, ζητείται να εισαχθεί το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί υποβολή του αιτήματος από την παράταξη ΑΡΠΑ του Χρήστου Κοσίνα και στη συνέχεια από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Νίκου Καραθανασόπουλου.

Πρακτικά, το ζήτημα αφορά τον εκλεγμένο σύμβουλο της Χρυσής Αυγής Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Απευθυνόμενοι «στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, στον Περιφερειάρχη και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοκρατικού τόξου» τα μέλη τους καλούν:

1) Να προβούν στην πολιτική καταδίκη και θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής από το περιφερειακό συμβούλιο και με πολιτική απόφαση να ζητηθεί η αποπομπή της αυτοδιοικητικής της εκπροσώπησης με την επωνυμία «Πατριωτική Αυγή» από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου,

2) Να ζητήσουμε με την απόφαση του σώματος, την ανάληψη από τον Υπουργό Εσωτερικών και την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, πολιτικών, νομικών και θεσμικών πρωτοβουλιών αλλαγής της θεσμικής εκπροσώπησης και αποπομπής της «Πατριωτική Αυγής» από τις ως άνω συνεδριάσεις,

3) Μέχρι την οριστική αποπομπή από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου να τεθεί σε θεσμική απομόνωση και να μην υπολογίζεται η ψήφος της παράταξης στην διαμόρφωση αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας,

4) Σε κάθε περίπτωση να αποπεμφθούν άμεσα από μέλη της συγκροτηθείσας Επιτροπής για τις εκδηλώσεις του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Ο Τ. Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε στην «Π» με αφορμή την επιστολή της μείζονος αντιπολίτευσης ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έχει σταθεί απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα και κατά τη γνώμη της Περιφέρειας οι εκφραστές του είναι ανεπιθύμητοι. Επισημαίνει ότι πριν καν τελειώσει η δίκη, κίνησε τις διαδικασίες ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την εξεύρεση φόρμουλας για την αποπομπή από τα θεσμικά όργανα.

Πηγή: pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ν, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών & Νομικής Υπηρεσίας, κου Πλέσσα Διονύσιου προς την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία- Παράρτημα Πάτρας, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση για τις αλλαγές στις αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους εστίασης- αλλά και τους χώρους που εξαιρούνται των αλλαγών εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών κα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλειμμα ύψους 7 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό στο 9μηνο εφέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του lockdown. To υπουργείο Οικονομικών, στην έκθεσή του, αναφέρεται εκτ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

"Είναι πιθανό αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα και τις οδηγίες δημόσιας υγείας για τον κορονοϊό που έχουν εξαγγελθεί από την πολιτεία, να έχουμε μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων το ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περιμέναμε έξωθεν βοήθεια ο κορονοϊός θα είχε «θερίσει» το Ασυλο Ανιάτων. Συμβληθήκαμε, λοιπόν, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και κάνουμε ανελλιπώς τεστ. Μέχρι τώρα από το ταμείο του ιδρύματος έχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search