ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίθεση Αλεξοπούλου σε Πελετίδη: Κάλεσε «το ιππικό», την ΚΝΕ!

Για προσωπική επίθεση κατηγορεί η βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη στο περιθώριο της αντιπαράθεσης τους με αφορμή τις καταλήψεις.

Η κα Αλεξοπούλου, σε σχετική ανακοίνωση της κάνει λόγο για τετριμμένη προπαγάνδα τονίζοντας πως οι θέσεις της εκφράζουν τις πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Πελετίδης  κάλεσε «το ιππικό», την ΚΝΕ, κλιμακώνοντας έτσι τον "πολιτικό διαξιφισμό" τους σε επίθεση επί προσωπικού.

Παράλληλα υπενθυμίζει πως ως πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για έξι χρόνια, πιστεευεί τόσο στις κομματικές νεολαίες όσο και στους αγώνες που αυτές κάνουν για το καλύτερο αύριο της γενιάς τους, καλώντας τον Δήμαρχο Πατρών να ενημερώσει αν η θέση του Δημάρχου την οποία κατέχει, ανήκει στους Πολίτες της Πάτρας ή στο Κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βουλευτού

Ο κ. Πελετίδης κάλεσε «το ιππικό», την ΚΝΕ, κλιμακώνοντας μία προσωπική επίθεση. Με ένα λιβελογράφημα στην ιστοσελίδα 902.gr το οποίο έχει τίτλο «Οι μαθητές στον δρόμο του αγώνα, για μόρφωση και υγεία για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει!», η Τομεακή Οργάνωση μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ αφού πρώτα αναφέρει πως έχω «θράσος» επειδή εκφράζω την άποψή μου για τις καταλήψεις, παραποιεί εντελώς όσα ανέφερα και, ουσιαστικά με καλεί να σταματήσω να μιλώ. Οι νεολαίοι του ΚΚΕ Πάτρας διεκδικούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα της αποκλειστικής εκπροσώπησης της νέας γενιάς της Αχαΐας. Τετριμμένη προπαγάνδα. 

Προφανώς, οι καθοδηγητές όσων έγραψαν αυτό το κείμενο δεν ενημέρωσαν τους συντάκτες πως, ως πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για έξι χρόνια, πιστεύω τόσο στις κομματικές νεολαίες όσο και στους αγώνες που αυτές κάνουν για το καλύτερο αύριο της γενιάς τους. Μόνο που οι αγώνες αυτοί, στην πολιτική μου σκέψη, δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη και τις καταστροφές. Και σίγουρα δεν περιλαμβάνουν την κάλυψη των καταστροφών από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων…

Γιατί όλοι εμείς να πληρώσουμε τα δικά τους σπασμένα; Ας τα πληρώσουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.

Στην πραγματικότητα, αυτό που εξέφρασα είναι η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, και όχι μόνο των Πατρινών, πως ο φυσικός χώρος των παιδιών μας είναι το σχολείο και όχι το πεζοδρόμιο. Οι ισχνότατες και συχνά κατευθυνόμενες μειοψηφίες που καταλαμβάνουν τα σχολεία με σχεδόν μαθηματική περιοδικότητα κάθε χρόνο, δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.  

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η ΚΝΕ προφανώς λογοδοτεί στο ΚΚΕ. Ο κ. Πελετίδης όμως οφείλει να ενημερώσει αν η θέση του Δημάρχου την οποία κατέχει, ανήκει στους Πολίτες της Πάτρας ή στο Κόμμα, όπως λέει το καταστατικό του! 

Καταστατικό ΚΚΕ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6                                                                                   

 ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 

Άρθρο 39: «Τα μέλη του Κόμματος, που εκλέγονται ή τοποθετούνται με απόφαση του Κόμματος σε νομοθετικά Σώματα, σε αντιπροσωπευτικά ή άλλα αιρετά όργανα και γενικά στους θεσμούς του αστικού κράτους, εφαρμόζουν την πολιτική και τις αποφάσεις του Κόμματος, είναι αφοσιωμένα στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της υπεράσπισης των συμφερόντων της, υπερασπίζονται με συνέπεια γενικότερα τα λαϊκά συμφέροντα.

Για να προταθούν κομματικά μέλη να αναλάβουν καθήκοντα σε αυτές τις θέσεις, πρέπει να παίρνεται η γνώμη της ΚΟΒ και των οργάνων που ανήκουν. Η θέση αυτή είναι στη διάθεση του Κόμματος». 

Σύμφωνα με αυτό συνεπώς, ο κ. Πελετίδης δεν είναι Δήμαρχος Πατρέων, αλλά Δήμαρχος του ΚΚΕ, και ως τέτοιος λειτουργεί. 

Ίσως ο κ. Δήμαρχος να θεωρεί πως αυτό είναι δικαίωμά του.

Του ξεκαθαρίζουμε πως δεν είναι.

Δεν είναι δικαίωμά του είναι να προωθεί, μέσω του θεσμικού ρόλου του ως Δημάρχου, την καταστροφή των παιδιών μας για να υπηρετήσει τις στρεβλές του ιδεοληψίες.  Δεν είναι δικαίωμα του να ωθεί σε καταστροφή της μαθησιακής διαδικασίας. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τον κ. Πελετίδη, αλλά για κάθε αυτοδιοικητικό άρχοντα τόσο της Αχαΐας όσο και ολόκληρης της Ελλάδας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης.   

Ως πατρινοί καλούμαστε να απαντήσουμε αν συμφωνούμε με τον κ. Δήμαρχο. Αν θέλουμε μία παιδεία όπως αυτός την ονειρεύεται. Καλούμαστε να απαντήσουμε αν, τελικά, θα επιτρέψουμε την καταστροφή των παιδιών μας, όπως επιθυμεί ο κ. Πελετίδης… 

Η απάντηση και στα τρία ερωτήματα είναι ξεκάθαρα, ΟΧΙ. Τα παιδιά των Πατρινών, των Αχαιών, δεν εκφράζονται από τις χυδαία «χαβαλετζίδικες» συμπεριφορές που ο κ. Πελετίδης υποθάλπει.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ O κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την εξαγγελ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Α.Ο. Αχαγιά 82, ανακοινωσε ότι αθλητής της ομάδας βρέθηκε θετικός σε τεστ για Covid 19. H ομάδα έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση 14 ημερών, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο και αυρι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχηματική και άκαιρη χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πάρου καθώς έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης. Οπως μεταδίδει το naxostimes. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας επιβλήθηκε, χθες αργά το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αίγιο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό σημείωμα του συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”, όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search