ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών για τα αδέσποτα: Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία...

Την ακόλουθη ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος προς το Δήμαρχο Πατρέων:

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε την 4η τροποποίηση πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος αυξάνοντας κατά 18.000.000€ τους πόρους προς τους Δήμους για  να διατεθούν στην βελτίωση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.  Τα τελευταία χρόνια είναι ολοφάνερο, ότι ο Δήμος Πατρέων υστερεί στον  τομέα αυτό, όπως αφουγκραζόμαστε και από τις διάφορες φιλοζωικές και εθελοντικές οργανώσεις που διαμαρτύρονται για τον πρόχειρο και πλημμελή τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων (από  την έλλειψη χώρου φιλοξενίας, τις λανθασμένες επιλογές στις ταΐστρες, μέχρι τις στειρώσεις που δεν επαρκούν). Αναρωτιόμαστε  μήπως η δημοτική αρχή οφείλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο-μελέτη, αν έχει για να λύσει οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα στέγασης-φιλοξενίας με τη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και προπάντων κτηνιατρείου.

Έχει αποδειχθεί, ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές της που έχουν μεγάλη καθυστέρηση, αφενός δεν δίνουν μόνιμες λύσεις, αφετέρου η μόλις πρόσφατη ανακοίνωση διαγωνισμού για τη μίσθωση ακινήτου από ιδιώτη, μόνο μόνιμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, θυμίζοντας μας και το φιάσκο που είχε καταλήξει σε προηγούμενη προσπάθεια.

Ας απαντήσει η δημοτική αρχή ποιος ο σχεδιασμός και η μέριμνα για τα αδέσποτα μετά από 6 χρόνια θητείας στο Δήμο Πατρέων;

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ O κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την εξαγγελ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Α.Ο. Αχαγιά 82, ανακοινωσε ότι αθλητής της ομάδας βρέθηκε θετικός σε τεστ για Covid 19. H ομάδα έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση 14 ημερών, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο και αυρι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχηματική και άκαιρη χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πάρου καθώς έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης. Οπως μεταδίδει το naxostimes. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας επιβλήθηκε, χθες αργά το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αίγιο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό σημείωμα του συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”, όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search