ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυτική Αχαΐα: Ο δήμος απαντά στην Περιφέρεια για τις διαγραμμίσεις

Ο  δήμος δυτικής Αχαΐας ανακοινώνει τα εξής: 

 

«Όπως είναι γνωστό η δημοτική αρχή προχώρησε σε μια σειρά ήπιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων  στην Κάτω Αχαΐα προκειμένου να καταστεί η πόλη περισσότερο ανθρώπινη, λειτουργική και  να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα κλπ. (Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, με προσθήκη κίτρινης διαγράμμισης, επί τμημάτων των οδών στις  πλατείες Δημοκρατίας και Παπαγιαννοπούλου και  στην οδό  Ιπποκράτους για ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονταν και πεζοδρόμηση, για κάποιες ώρες τμήματος, της οδού 25ης Μαρτίου.

 

Σύμφωνα με επιστολή του Προϊστάμενου της Τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας,  οι προαναφερθέντες οδοί είναι τμήματα  της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και οποιαδήποτε αλλαγή στην  κάθετη και οριζόντια σήμανσή της απαιτεί προηγουμένως την εκπόνηση σχετικής μελέτης από αδειούχο μελετητή.  Με την εν λόγω επιστολή καλεί το Δήμο να επαναφέρει την προηγούμενη κατάσταση της.

 

Θεωρώ ότι η έκδοση της επιστολής είναι επιεικώς άστοχη! Στα τμήματα των εν λόγω οδών  που έγινε η κίτρινη διαγράμμιση, υπήρχαν ούτως ή άλλως πινακίδες που απαγόρευαν τη στάση και τη στάθμευση. Συνεπώς με την παρέμβαση του Δήμου δεν άλλαξε η κάθετη ή η οριζόντια σήμανση ώστε να απαιτείται προηγούμενη μελέτη, απλώς υπογραμμίστηκε μία ήδη υφιστάμενη ρύθμιση. Καλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν  την  απόφασή τους αυτή.

 

Ταυτόχρονα όμως θέτω και το ευρύτερο ζήτημα που μας αφορά όλους. Τί είδους πόλη ονειρευόμαστε? Σε πόσες αλήθεια πόλεις στη χώρα μας αλλά και Πανευρωπαϊκά έχουν πλατείες πνιγμένες στα αυτοκίνητα, ή χωρίς πεζόδρομους? Τα τμήματα των εν λόγω οδών προσφέρονται για πάρκινγκ, μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και άσκοπες καθυστερήσεις ή πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη διέλευση με λειτουργικά και ανθρώπινα χαρακτηριστικά; Θα συνεχίσουμε να παρκάρουμε όπου θέλει και βρίσκει ο καθένας, κάνοντας άσκοπες βόλτες μέχρι να βρούμε θέση ή θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη στο κυκλοφοριακό μας πρόβλημα; Πρέπει επί τέλους να αποφασίσουμε τι είδους πόλη θέλουμε. Στα ερωτήματα αυτά καλούμαστε να απαντήσουμε και να δράσουμε και όχι σε φτηνούς και ξεπερασμένους λαϊκισμούς!

 

Η δημοτική αρχή έχει κάνει τις επιλογές της ενώ ταυτόχρονα η εμπειρία από την κίτρινη διαγράμμιση έχει ήδη αποδειχθεί, κατά γενική ομολογία επιτυχημένη, αναγκαία και λειτουργική! Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της παρακάμπτοντας όλα τα προσκόμματα και τις ξεπερασμένες αντιλήψεις για να κάνει την Αχαγιά ανθρώπινη πόλη και όχι κακό παράδειγμα, παράδειγμα προς αποφυγή».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει γι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία προστέθηκε στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύουν την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε μόλις επτά λεπτά, 16 κομάντος ανακατέλαβαν ένα ελληνόκτητο τάνκερ ανοικτά της νήσου Γουάιτ στη Βρετανία. Πληροφορίες για «Νιγηρι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περιμέναμε έξωθεν βοήθεια ο κορονοϊός θα είχε «θερίσει» το Ασυλο Ανιάτων. Συμβληθήκαμε, λοιπόν, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και κάνουμε ανελλιπώς τεστ. Μέχρι τώρα από το ταμείο του ιδρύματος έχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search