ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πράσινο φως από το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.  για το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας  η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Συνδέσμου στα Λουσικά, αποφασίστηκε ομόφωνα να συναφθεί προγραμματική σύμβαση για τη συνεργασία  ΣΥ.ΔΙ. Σ.Α. Αχαΐας, Δήμου Πατρέων και Δήμου Δυτικής Αχαΐας και να εγκριθούν οι μελέτες για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση Φλόκα Δυτικής Αχαΐας, καθώς και να υποβληθεί η σχετική πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, του αντίστοιχου έργου. 

Πρόκειται επί της ουσίας για υποβολή πρότασης ύψους 38.200.000 ευρώ που αφορά  την κατασκευή του Εργοστασίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στη θέση Φλόκα. 

Σε δήλωσή του σχετικά με την εξέλιξη ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε τα εξής: 

 «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι  υπήρξε τελικά ομοφωνία στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και διάθεση συνεργασίας  στα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της κατασκευής Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων.  Το μεγάλο στοίχημα είναι, υποβάλλοντας την πρόταση, να έχουμε γρήγορα την έγκριση χρηματοδότησης και στη συνέχεια τη δημοπράτηση του έργου.  Απαιτείται λοιπόν διαρκής εγρήγορση και πολύ δουλειά έτσι ώστε επιτέλους να λύσουμε ένα μείζον θέμα για την περιοχή μας. Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη θετική τους στάση».

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ O κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την εξαγγελ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Α.Ο. Αχαγιά 82, ανακοινωσε ότι αθλητής της ομάδας βρέθηκε θετικός σε τεστ για Covid 19. H ομάδα έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση 14 ημερών, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο και αυρι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχηματική και άκαιρη χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πάρου καθώς έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης. Οπως μεταδίδει το naxostimes. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας επιβλήθηκε, χθες αργά το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αίγιο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό σημείωμα του συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”, όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search