ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος για τον έναν χρόνο καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής

Αυτό συνέβη και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και επακολούθησαν οι γνωστές ανακοινώσεις, παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική.Αλλοίμονο όμως, μια απο τα ίδια. Ανούσια και ανώφελη κόντρα και κοκορομαχία."Δέν τα κάνατε εσείς, τα βρήκατε έτοιμα από εμάς" η μία πλευρά, ανταπάντηση από την άλλη.

Πόλεμος για το χθες και όχι για το αύριο. Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οι ίδιες κορώνες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δυνατόν μία νεοεκλεγείσα αρχή είτε Περιφερειακή είτε Δημοτική να οριμάσει μελέτες, να εξασφαλίσει πιστώσεις, να εντάξει εργα να τα δημοπρατήσει και πολύ περισσότερο να τα υλοποιήσει μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες του ενός έτους .Αυτό σημαίνει η οτι οι προηγούμενοι ήταν ανύπαρκτοι η ότι οι επόμενοι είναι διαστημικοί.

Ούτε το ένα μπορεί να συμβαίνει ούτε το άλλο. Μού δίδεται η ευκαιρία να αναφέρω ότι οι τρείς Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, παρέδωσαν το 2010 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώριμες μελέτες, εξασφαλισμένες πιστώσεις αλλά και δημοπρατημένα έργα με εγκατεστημένους εργολάβους, πριν παραδώσουν τη σκυτάλη, καθώς και αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδος περίπου δέκα εκατομμύρια  Εuro.Άλλωστε αυτή ήταν η αποστολή μας και δεν χτυπήσαμε τις καμπάνες για να το διαλαλήσουμε. Η οποιαδήποτε λοιπόν Αρχή όταν παραδίδει στον επόμενο δεν αναλώνεται στο να θυμίζει το παρελθόν.

Αποστολή της είναι να συμβάλει κριτικά και εποικοδομητικά για το καλύτερο. Η παρελθοντολογία δεν προάγει το δημόσιο διάλογο. Ειδικά,  θέματα όπως η Πατρών- Πύργου, η πολύπαθη, είναι προτιμότερο να μην υπενθυμίζεται στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας διότι οι ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων  της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και των Αυτοδιοικητικών είναι εγκληματικές.

Δημοπρατήθηκε προ ετών, ήλθαν οι επόμενοι κατάτμησαν την εργολαβία, ξαναήλθαν οι προηγούμενοι και η κατ ευφημισμό Εθνική οδός παραμένει ακόμα πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα τροχαία .Δεν θα συνεχίσω αποδίδοντας ευθύνες, όμως με λιτανείες δρόμος δε γίνεται. Η Περιφέρειά μας κυροί είναι πρώτη στην ανεργία και τρίτη απο το τέλος στο κατά κεφαλή ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.Σ τόχος όλων μας είναι να την ανεβάσουμε επίπεδο. Όλα τ άλλα είναι νά χαμε να λέγαμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ἀπευθυνόμενος ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος πρός τόν Πατραϊκό Λαό καί ὂχι μόνο, κατά τήν πανήγυρη τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, τόσο στόν Ἑσπερινό, ὃσο καί στήν Θεία . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένα ήταν αρχικά το θετικό κρούσμα covid-19 στην Αχαγιά΄82 αλλά νωρίς σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν τρία κρούσματα και τα βάσανα μεγαλώνουν στην Αχαγιώτικη ομάδα. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περιέγραψε στο newsit.gr πως ακριβώς έγινε το ατύχημα. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην στεγανοποίηση του ναρκοθηρευτικού πλοίου «Καλ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ἀπευθυνόμενος ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος πρός τόν Πατραϊκό Λαό καί ὂχι μόνο, κατά τήν πανήγυρη τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, τόσο στόν Ἑσπερινό, ὃσο καί στήν Θεία Λειτουργία, μέσω καί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών απάλλαξε χθες ομόφωνα, τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του αμίαντου στο κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ, στην οδό Ζαΐμη της Πάτρας. Οι κατηγορίες για υποβάθμιση περι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα ένα κρούσμα σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε εργαζόμενο. Η ανησυχία είναι έντονη στο προσωπικό βλέποντας τα κρούσματα στο νοσοκομείο σε εργαζόμενους να φτάνουν τα 13 μέσα σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search