ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυλωνάς: «Ο Δήμος κατέγραψε ύψιστη επιφυλακή και απόκτησε πολύτιμη εμπειρία»

 

 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 10 το πρωί.

Οι προβλέψεις του δορυφόρου ανέφεραν ότι λίγες ώρες αργότερα το μάτι του κυκλώνα θα βρίσκονταν πάνω από τις Αλυκές στην Αχαγιά. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, βρίσκεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του στο γραφείο του. Παρακολουθεί live την πορεία του κυκλώνα και ταυτόχρονα ελέγχει τις σχετικές προετοιμασίες.

 

Ήδη σε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δήμος χωρίστηκε σε τομείς δράσης και σε κάθε τομέα τέθηκε επί κεφαλής αντιδήμαρχος. Στον κάθε τομέα είχε διατεθεί ο ανάλογος εξοπλισμός, δημοτικός και ιδιωτικός. Ένας μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων σε σημεία με ιστορικό πλημμυρών είχε ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονταν. Ένας, επίσης, μεγάλος αριθμός φρεατίων, με ανάλογο ιστορικό, ελέγχθηκαν εκ νέου για τη λειτουργικότητά τους. Χωματουργικά μηχανήματα είχαν διαταχθεί στα πλέον ευαίσθητα σημεία του Δήμου ενώ ειδικά μέτρα είχαν ληφθεί για την προστασία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Η επαφή με την Πολιτική Προστασία και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδιάκοπη και οι δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο μάξιμουμ της επιφυλακής τους. Τελικά, όπως είναι γνωστό, ο Ιανός το μεσημέρι της Παρασκευής ανέστρεψε την πορεία του και δεν έφτασε στα όρια του Δήμου. 

 

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν τυχόν ο Ιανός έφτανε στα μέρη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις με βάση την εκτίμηση της πορείας του δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του Δήμου να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι Δήμος κατέγραψε ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας άμεσων παρεμβάσεων. Αυτή η εμπειρία συνιστά μια παρακαταθήκη αλλά και μια μόνιμη επιλογή. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των συνδημοτών αλλά και των υποδομών του Δήμου, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, προτεραιότητα που δεν επιδέχεται την παραμικρή έκπτωση».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε μόλις επτά λεπτά, 16 κομάντος ανακατέλαβαν ένα ελληνόκτητο τάνκερ ανοικτά της νήσου Γουάιτ στη Βρετανία. Πληροφορίες για «Νιγηρι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό καθώς κατέληξαν από επιπλοκές του SARS-CoV-2. Πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΕΑΚ Πάτρας (peakpatras. gr) ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση των κυλικείων. Ο Δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός  θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδια . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και θα λήξουν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περιμέναμε έξωθεν βοήθεια ο κορονοϊός θα είχε «θερίσει» το Ασυλο Ανιάτων. Συμβληθήκαμε, λοιπόν, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και κάνουμε ανελλιπώς τεστ. Μέχρι τώρα από το ταμείο του ιδρύματος έχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι παλινωδίες Πέμπτης και Παρασκευής, με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την Αχαΐα αλλά εν τέλει αναιρούνται δύο μέρες μετά την εφαρμογή τους, για λόγους μη επαρκώς εξηγήσιμους, έκαναν τη ζημιά τους και
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search