ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασίλης Γκίζας: «Κύριο μέλημά μας η αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών»

 

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχωρά η δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση-Ανάδειξη του Τμήματος του Παραδοσιακού Οικισμού της Ναυπάκτου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ.  

Το συγκεκριμένο έργο, που έχει ενταχθεί στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, προβλέπει την ανάπλαση ενός εκ των κεντρικότερων και πιο πολυσύχναστων σημείων της πόλης της Ναυπάκτου, που περικλείεται από τις οδούς Μανασσή, Ιντζέ, Ψαρρού και Αθηνών.  Δίνοντας έμφαση στα υπάρχοντα στοιχεία, όπως η κρήνη  και ο πλάτανος, στόχος της μελέτης είναι η ενοποίηση και ομογενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού με τις οδούς Μανασσή και Ψαρρού, προκειμένου να καταστεί τόπος αναψυχής με προτεραιότητα στον πεζό. Ιδιαίτερα για τις δύο συγκεκριμένες οδούς προβλέπεται η διαπλάτυνσή τους, ενώ τμήμα της οδού Μανασσή μετατρέπεται σε ήπιας κυκλοφορίας. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας ανέφερε σχετικά: «Το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί ως αίτημα κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ωστόσο κληθήκαμε να ξεπεράσουμε σημαντικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του με την υπερδέσμευση τον Οκτώβριο του 2019.  Με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τον Ειδικό Συνεργάτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ.Κωνσταντίνο Πετράκο, προβήκαμε σε ριζικές αλλαγές αλλά και σε ωρίμανση του φακέλου, πάντα σε συνεργασία και άριστη συνεννόηση με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος. Η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται μεθοδικά και εντατικά ώστε τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν, παρά τα όποια προβλήματα καλούμαστε κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε και δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις με κύριο μέλημα την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής. Άλλοι τρεις συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από τον ιό και έτσι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχετ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Νέα μέτρα σε καταστήματα λιανικής πώλησης με σκοπό τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα αφορούν στην Αττική, καθώς και άλλες «κό . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο προσδιορισμός των ομάδων αυξημένου κινδύνου για τον κορωνοϊό και όλες οι αποφάσεις του ΥΠΕΣ (εγκύκλιοι κ.λπ.) καθορίζονται από τις εισηγήσεις της Επιτροπής Προστασίας της Δημόσι . . .
LIFE STYLE

Η διάσημη ηθοποιός, Mandy Moore πλέει σε πελάγη ευτυχία καθώς εκείνη και ο άντρας της, Taylor Goldsmith, περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Η Moore μοιράστηκε τα νέα στο Instagram με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, πέραν της συνεχούς επικοινωνίας που είχε πριν και μετά τον τελικό του Super Cup με τα μέλη της διοίκησης του «Προμηθέα» και των συγχαρητήριων που απέστειλε στους
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή Χρήστο Μπούρα επεσκέφθησαν αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος Αιγίου Δ. Καλογερόπουλος και στη συνέχεια οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Α. Τσιγκρής, Ι. Φωτήλας και ο β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  To Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με την αριθ. 163/29-5-2020 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ, την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, με τα παρακάτω θέματα:     1.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search