ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυτική Αχαΐα: Δεν πληρώνεις νερό; Δεν πίνεις - Πιο σκληρή η στάση του Δήμου

Σκληραίνει τη στάση της η υπηρεσία Υδρευσης Δυμαίων, με κατευθύνσεις της ηγεσίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σε ό,τι αφορά την πολιτική στο νερό και την τακτική έναντι εκείνων που χρωστούν, δεν διακανονίζουν καν τις οφειλές τους, αλλά απαιτούν και απολαμβάνουν, συνεχή ροή, ποσότητα και ποιότητα παρά τα μεγάλα κόστη της «πτωχευμένης» ΔΕΥΑΔ.

Μετά από μία μακρά περίοδο ελέχγου και διακοπής παράνομων παροχών πόσιμου νερού, αλλά για πότισμα και την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταμέτρησης της κατανάλωσης στα ρολόγια, καλά πληροφορημένες πηγές της «Π», θέλουν τη δημοτική αρχή να έλαβε τη δύσκολη και πολιτικά κοστοβόρα απόφαση, η ΔΕΥΑΔ να αρχίσει να κόβει «στεγνά» την παροχή νερού, σε διαπιστωμένους κακοπληρωτές, οι οποίοι δείχνουν επιδεικτικά να αγνοούν τις εκκλήσεις των παραγόντων του δήμου για πληρωμές, με όποιο τρπόπο μπορούν.

Σε κρίσιμη σύσκεψη που έγινε, προ ημερών, με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ, ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς έδωσε ξεκάθαρη εντολή: «Αυξήστε την εισπραξιμότητα. Εφεξής, όποιος θέλει νερό, θα πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό».

Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο βήμα διάσωσης της υπερχρεωμένης (με 3 εκατ. ευρώ) ΔΕΥΑΔ, που φέρνει διακοπές στις παροχές, αφού προηγηθούν τηλεφωνικές ειδοποιήσεις στους οφειλέτες, με πρώτους τους έχοντες υψηλά μαζεμένα χρέη (έως και 4.000 ευρώ) και φθάνοντας σε πιο χαμηλά ποσά, με όριο πιθανά τα 300 - 400 ευρώ.

«Οποιος δεν συμμορφωθεί, θα κόβεται το νερό. Το λέω σκληρά και κάθετα. Δεν μπορούν να θέλουν κάποιοι νερό, στα σπίτια και στα χωράφια τους, αλλά να μην πληρώνουν. Αυτό δεν θα γίνεται πλέον. Δεν μπορεί όλοι να έχουν 4- 5 κινητά, να τα πληρώνουν αυτά, το ρεύμα κ.ά, αλλά το νερό να μην το πληρώνουν» φέρεται να είπε ο κ.Μυλωνάς, αποτυπώνοντας μία καταγεγραμμένη πραγματικότητα, ως ριζωμένη νοοτροπία στην τοπική κοινωνία.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=SY3FUBMzUBQ&ab_channel=%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι  σε επιχείρηση, στο Μοσχάτο. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 9 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο. Ήχη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αγρια συμπλοκή με αιματηρή κατάληξη έγινε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός, χτυπημένος με μαχαίρι και . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια νέα ανάρτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κάνει αναφορές και πάλι στο μαύρο χρήμα, υποστηρίζει ότι «ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει μαύρα χρήματα και προκαλεί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=SY3FUBMzUBQ&ab_channel=%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καλύτερος χρόνος να φυτέψεις ένα δέντρο είναι είκοσι χρόνια πριν. Οδεύτερος καλύτερος είναι σήμερα. Έτσι και ο Οργανισμός Λιμένος ΠατρώνΑ.Ε. σήμερα ολοκλήρωσε την δενδροφύτευση περισσοτέρων των 42
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα, για τον ξαφνικό θάνατο του 64χρονου Αλέξιου Καρμοκόλια, που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Περιβόλας. Ο άτυχος άνδρας, ήταν λάτρης της μο
Image
Image

Search