ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αχαία: Προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της Γέφυρας στην Καλογριά

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την αποκατάσταση της Γέφυρας στην Καλογριά και την βελτίωση της πρόσβασης προς τις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου Σπάτα και Μαρίτσης στο Σαντομέρι προχώρησαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Μυλωνάς.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει τα αντίστοιχα έργα, τα οποία πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν.

«Είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη και γι αυτό προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρίσκουμε λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές όταν έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια των χρηστών, όπως στην περίπτωση της Γέφυρας στην Καλογριά»  σχολίασε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 315.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελέτης, αλλά και η ανακατασκευή της σύμμικτης Γέφυρας.

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οριστική λύση με ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο τους επισκέπτες και λουόμενους, αλλά διευκολύνει την πρόσβαση για τις ανάγκες πυροπροστασίας και  πυρόσβεσης, ενώ θα συμβάλει και στην ανάδειξη του φυσικού τοπίου» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

Επίσης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης του οδικού δικτύου που οδηγεί σε δύο Ιερές Μονές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ειδικότερα,  τον δρόμο προς  την Ιερά Μονή Μαρίτσης, που θα κατασκευαστεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, όπου απαιτείται, θα αποκατασταθεί ο ασφαλτικός τάπητας, θα γίνει φρεζάρισμα του οδοστρώματος, κατασκευή στρώσης υπόβασης, καθαρισμός και μόρφωση τάφρου, άρση καταπτώσεων  κ.α . Αντίστοιχες εργασίες θα εκτελεστούν στον δρόμο προς την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Σπάτα, κι επιπλέον, στον δρόμο από τη διασταύρωση του χωριού Αγ. Νικολάου προς Τσαμέικα, θα αποκατασταθεί ο παλιός ασφαλτικός τάπητας. Τα παραπάνω έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από όπου και χρηματοδοτούνται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αμέσως μετά το π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατέληξε σ ο ηλικιωμένος που δέχθηκε, άγρια χτυπήματα από ληστές που εισέβαλλαν στο σπίτι του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Μονοδένδρι, Πατρών. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Παραμένει σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για άλλη μία φορά αντί να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλειμματική και αδιέξοδη πολιτική της, η δημοτική αρχή κατά την προσφιλή της μέθοδο χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους εργαζόμενους, αποπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο νόμος 4495 /2017 είχε σαν στόχο τον περιορισμό της αυθαίρετης δόμησης καθώς επίσης και την καταγραφή της δομημένης επιφάνειας στη χώρα μας. Ο περιορισμός της αυθαίρετης δόμησης είναι όμως μια σύν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search