ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε ότι η Δημοτική Αρχή απέρριπτε

«Η  αρίθ. 227/2020 απόφαση  σε  ορθή  επανάληψη  ου  Δημοτικού  Συμβουλίου του  Δήμου Πατρέων, αναφορικά  με  την έγκριση  της  “3ης Αναμόρφωσης   του  Προϋπολογισμού  έτους  2020 – τροποποίησης  Τεχνικού  Προγράμματος”,  αφού  ελέγχθηκε  ως  προς  την  νομιμότητά  της,  βρέθηκε νόμιμη, γιατί είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 65 παρ.5, 224-225, 238 & 266 του Ν.3852/2010, όπως

ισχύουν και του άρθρου 23 § 5 του Ν.3536/07».

Η παραπάνω είναι –αυτολεξεί- η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδόθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Δημοτική Αρχή. Η απόφαση αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με συμμετοχή στην εισήγηση και με θετική ψήφο και από το σπιράλ), βάση της οποίας α)θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας των 8μηνων του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων και β)εξασφαλίζεται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου η χρηματοδότηση της πλατείας Καλλιπάτειρας.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή επένδυσε επικοινωνιακά στα συγκεκριμένα θέματα, μετήλθε διαδικαστικών τεχνασμάτων σε δύο συνεδριάσεις με στόχο να αποτρέψει τη σχετική απόφαση, ισχυρίστηκε ψευδώς πως η πρόταση στερείτο νομιμότητας και προσπάθησε να χρεώσει σε αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τη μη δρομολόγηση των πληρωμών.  Εν τέλει «ηττήθηκε» (ευτυχώς), προς όφελος των εργαζομένων, της πλατείας, της νομιμότητας, της δημοκρατίας και της λογικής.

Τα συγκεκριμένα «πολιτικά τερτίπια», στο τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της δημοτικής θητείας, έρχονται να επιτείνουν την απογοήτευση και τον προβληματισμό από την πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού της δημοτικής αρχής απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο, στις δημοτικές παρατάξεις, στις διαδικασίες και τους θεσμούς και –κατ’ επέκταση- στην Πάτρα και στους πατρινούς δημότες.

Σταχυολογούμε: Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ψηφιστεί, ειλημμένη απόφαση που αφορά την αφαίρεση αμιάντου από κτίρια εντός Δήμου δεν έχει υλοποιηθεί, στο θέμα της δημιουργίας φορέα για τη διαχείριση του νερού του Φράγματος Αστερίου ο Δήμαρχος επιμένει να μεταφέρει προσωπική του άποψη στις σχετικές συναντήσεις και όχι την απόφαση του Συμβουλίου του, αποφάσεις σαν την παραπάνω παρεμποδίζονται συνειδητά.

Το σπιράλ θα επανέλθει στο ξεκίνημα της ερχόμενης δημοτικής σεζόν, με παρεμβάσεις που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την προβληματική διαχείριση των αποφάσεων του από τη Δημοτική Αρχή.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται στα όρια του και έχουμε αντοχές και υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών», τόνισε από τη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας,  Βασί . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι μετά από αναφορές για ισχυρή έκρηξη, η οποία όμως αποδείχθηκε ότι... δεν ήταν έκρηξη. Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διά θλώντος οργάνου προκληθείσες - ενεργητική πλήξη. Πρόκειται για το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στον 88χρονο, ο οποίος είχε πέσει θύμα θρασύτα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση 8,9% σημείωσαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Ιούλιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διά θλώντος οργάνου προκληθείσες - ενεργητική πλήξη. Πρόκειται για το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στον 88χρονο, ο οποίος είχε πέσει θύμα θρασύτατης ληστείας μέσα στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτρης Μπάκος ορίστηκε ως νέος αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Ο κ. Μπάκος ορκίστηκε σήμερα στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ και πλέον αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search