ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Η ΔΕΥΑΠ όπου περάσει, δεν ξαναγυρίζει πίσω

Σε ανακοίνωση τονίζεται: Το τελευταίο διάστημα αρκετές περιοχές του Δήμου Πατρέων είναι αντιμέτωπες με το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ξεχνούν βέβαια οι δημότες της Πάτρας, ότι το νερό είναι δωρεάν, σύμφωνα με τα sites της Λαϊκής Συσπείρωσης, άσχετα με τα "ραβασάκια" της ΔΕΥΑΠ που στέλνονται κανονικότατα. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη από στρεβλωμένες κανονικότητες.

Έντονο πρόβλημα υδροδότησης παρατηρείται στις περιοχές του Ρίου, της Μεσσάτιδας, της Παραλίας, των Βραχναιίκων αλλά και των ορεινών περιοχών. Φαίνεται όμως, ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ είναι ανήμπορη να επιλύσει το ζήτημα αφού με δηλώσεις του Προέδρου της το πρόβλημα οφείλεται σε δύο λόγους. Αφενός στο ότι το δίκτυο της ύδρευσης στους πρώην Καλλικρατικούς δήμους είναι αχαρτογράφητο και αφετέρου στο ότι οι δημότες παρέμειναν στην πόλη και δεν πήγαν διακοπές.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι και η δημόσια διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Καντριάνικα, όπου ζητούν να αποκατασταθεί το οδόστρωμα αφού μετά από εργασίες τον Απρίλιο οι δρόμοι στρώθηκαν πρόχειρα. Όμοια κατάσταση και στο Ρωμανό όπου οι κάτοικοι βλέπουν το νερό σταλιά σταλιά να πέφτει από τις παροχές τους και μετά τις εργασίες οι δρόμοι έμειναν χωρίς αποκατάσταση. Σε σχετικό ερώτημα της Ώρας Πατρών από τις 28/6 κανένας αρμόδιος από τη δημοτική αρχή δεν μας έχει απαντήσει.

Αντί να κατηγορούνται οι δημότες για υπερβολική κατανάλωση, ας μεριμνήσει η ΔΕΥΑΠ να αποκαταστήσει τις βλάβες από τις απώλειες του νερού που καταγράφονται καθημερινά από τούς πολίτες, ακόμα και εντός των εγκαταστάσεων της στον Ριγανόκαμπο, όπου το νερό ναι μεν τρέχει ποτάμι, αλλά δυστυχώς εκτός των δεξαμενών, όπως προκύπτει και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Να απαντήσει ευθέως η δημοτική αρχή, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης της υδροδότησης σε όλες τις πληττόμενες περιοχές του Δήμου; Ανάλογες καταστάσεις να περιμένουμε και το 2021;

Ευχόμαστε η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να μην βάζει συνεχώς εμπόδια στους δημότες, πότε με το «δωρεάν» νερό που το πληρώνουν υπέρογκα με τους λογαριασμούς και πότε με την ξεχασμένη αποκατάσταση της οδοποιίας. Ίσως δεν δίνουν λύση επειδή οι δημότες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες «δωρεάν» νερού.

Έχει καταστεί απολύτως σαφές, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και αν επιστρατεύει τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ, διασπείροντας αναλήθειες και ανακρίβειες, είναι ανήμπορη να επιλύσει κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα της πόλης. Οι δικαιολογίες που επικαλείται μάλλον απευθύνονται σε αμνήμονες αλλά δεν ξεχνούμε ότι είναι 6 χρόνια στην εξουσία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Ο Παύλος Φύσσας και ο Ζακ Κωστόπουλος είναι δύο σύγχρονα θύματα της ακροδεξιάς βίας, κυρίως της αποστροφής στην γνήσια καλλιτεχνική έκφραση.  Ο πρώτος δολοφονήθηκε από το χέ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    Είμαστε ήδη στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, ενώ μεσολάβησαν περίπου 7 μήνες από το πρώτο κύμα . Η Κυβέρνηση σπατάλησε κάθε πολύτιμη ημέρα όλου αυτού το . . .
LIFE STYLE

Τον εκλεκτό της καρδιάς της, Αντώνη Γαλάτη παντρεύτηκε την Κυριακή η Ελισάβετ Δοβλιατίδου στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στην Παλαιά Φώκαια, περιοχή της μόνιμης κατοικίας και των δύο. . . .
LIFE STYLE

Στην κάμερα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μίλησε ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον νέο κύκλο του «Master Chef» και αποκάλυψε πως έρχεται «τσουνάμι γυρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει την καταστροφή μέρους του χλοοτάπητα του χώρου αναψυχής στις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας, τον οποίο οι εργαζόμενοι του Δήμου με προσωπικό μόχθο ανάπλασαν και παρέδωσαν για χ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η ανάπτυξη  της Αλιείας και  των Υδατοκαλλιεργειών και η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tην Τετάρτη 09 και Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιβαλλοντική οργάνωση «iSea», στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων, εργαζομένων της Ιχθυόσκαλας Πατρών και στελε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search