ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έρχεται "πρέσινγκ" προς Πάτρα για τη λειτουργία του φράγματος Πείρου - Παραπείρου

Το νερό νεράκι λένε στον Ερύμανθο και στη Δυτική Αχαΐα, καθώς παρά τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται από τους δύο δήμους του νομού για να βελτιώσουν το θέμα της υδροδότησης των περιοχών τους, το γεγονός είναι ένα: Αν δεν πάρουν νερό από το φράγμα του Πείρου – Παραπείρου το πρόβλημα δεν λύνεται.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, η στάθμη του νερού στην τεχνητή λίμνη του Αστερίου έχει ανέβει για τα καλά και υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όταν πέσουν οι πρώτες βροχές, θα μπορεί να τροφοδοτήσει ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές των δύο δήμων.

Το ζήτημα όμως είναι τι γίνεται με το θέμα του υπό διαμόρφωση διαχειριστικού φορέα του φράγματος και το αν τελικά ο δήμος της Πάτρας θα συμμετάσχει σε αυτόν.

Τόσο ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής, όσο και ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, έχουν ήδη ξεκινήσει μία σειρά επαφών για το θέμα, ώστε να δουν προς τα που θα κινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο επόμενο διάστημα η από κοινού πρωτοβουλία που είχαν, θα πάρει πλέον τη μορφή πιέσεων προς τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, έτσι ώστε να λειτουργήσει το φράγμα.

Όπως έλεγαν κύκλοι των δύο δήμων «δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο κυβικά νερού στη διάθεσή μας και οι περιοχές μας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψανδρίας, μη έχοντας νερό στις βρύσες τους. Το… παιχνίδι αυτό πρέπει να τελειώσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζητούν τον διαχειριστικό φορέα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας με την αντιπολίτευση ενωμένη έχει πάρει ήδη θέση και έχει ψηφίσει τη διαμόρφωση του φορέα, παρά την αντίθετη άποψη της δημοτικής αρχής.

Στο μεταξύ και η Πάτρα, όπως αναφέρουν κύκλοι που γνωρίζουν καλά το θέμα, δεν είναι πλέον σε τόσο καλύτερη θέση για να αγνοεί το φράγμα του Πείρου.

Δεκάδες περιοχές διαμαρτύρονται για την υδροδότησή τους, η ΔΕΥΑΠ έχει δεχθεί ένα εξώδικο και σύμφωνα με πολλούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν η Πάτρα έπαιρνε σε μία μόνιμη βάση νερό από το φράγμα.

Ήδη πάντως η ΔΕΥΑΠ έχει πάρει κάποια κυβικά νερού, ενώ έχει φροντίσει για την επέκταση των εγκαταστάσεων πόσιμου νερού που έχει στο Ριγανόκαμπο, κάτι που σχετίζεται άμεσα με το νερό που είναι να πάρει η Πάτρα από τον Πείρο.

Σχετικά...

Κώστας Καραμανλής: Μίλησε για το σύγχρονο τρένο, την Πατρών - Πύργου και το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου Κώστας Καραμανλής: Μίλησε για το σύγχρονο τρένο, την Πατρών - Πύργου και το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Αχαΐα: Μια θετική εξέλιξη για το φράγμα Πείρου και τον διαχειριστικό του φορέα Αχαΐα: Μια θετική εξέλιξη για το φράγμα Πείρου και τον διαχειριστικό του φορέα 

Φράγμα Πείρου - Παραπείρου: Το έρημο εκκλησάκι που αφέθηκε στο έλεος της λίμνης Φράγμα Πείρου - Παραπείρου: Το έρημο εκκλησάκι που αφέθηκε στο έλεος της λίμνης 

Πάτρα: Πέρασε της αντιπολίτευσης για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου Πάτρα: Πέρασε της αντιπολίτευσης για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπάρχουν θεσμοί προορισμένοι να ελέγχουν τη διαχείριση της εξουσίας – η Βουλή, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (ΣτΕ), η δημοσιογραφία. Βουλή και δημοσιογραφία έχουν παραιτηθεί (μα . . .
LIFE STYLE

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης στη Σεμίνα Διγενή και το Έθνος με αφορμή την παράσταση Το παγκάκι, στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο επιτυχημένος ηθοποιός . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η χοληστερίνη είναι ένας δείκτης στο αίμα μας που πρέπει να παρακολουθούμε τακτικά διότι σε περίπτωση που βρίσκεται ανεβασμένα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα υγεί . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Κατά τις 7.20 το απόγευμα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται ακόμα στα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2020, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Καλάβρυτα από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού. Οι καταστηματάρχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search