ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. Ρώρος: Προσλήψεις, προκηρύξεις ή κληρώσεις στο Δήμο Πατρέων;

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η υπ’ αρίθμ. ΑΔΑ: ΩΧ0ΧΩΞΙ-7Ξ9 στην οποία προκηρύσσονται οι 9 θέσεις προσωπικού με σύμβαση παροχής έργου σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, το επονομαζόμενο SPARC που αφορά την ανάπλαση των Παλαιών Σφαγείων για τη δημιουργία Καρναβαλικού Πολυχώρου. Η παράταξή μας είχε υπερψηφίσει τις εν λόγω προκηρυσσόμενες θέσεις χωρίς να είχε δοθεί το προσοντολόγιο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/06/2020. Πραγματικά εκπλαγήκαμε με τον τρόπο που ιεραρχείται η βαθμολόγηση σε όλα αντικείμενα πρόσληψης.

Οι θέσεις που περιγράφονται στην προκήρυξη μόνο «φωτογραφικές» θα χαρακτηρίζονταν για τους εξής λόγους:

1)      Ως ελάχιστος χρόνος προϋπηρεσίας ορίζονται οι 36 μήνες σε σχεδόν όλες τις θέσεις

2)      Σε όλους τους κωδικούς θέσεων υπάρχουν ηλικιακά όρια από 20 έως 50 και από 20-60 ετών αντίστοιχα

3)      Όταν σε όλες τις προσλήψεις του Δημοσίου η εργασιακή εμπειρία ανά μήνα βαθμολογείται με 7 μόρια, στην περίπτωση της προκήρυξης του Δήμου βαθμολογείται με 20 μόρια

4)      Η δομημένη συνέντευξη βαθμολογείται με 1000 μόρια στην οποία η τριμελής επιτροπή μέσα σε μισή ώρα καλείται να αξιολογήσει το πολιτιστικό καλλιτεχνικό έργο το οποίο νοείται με δράσεις όπως: συγγραφή βιβλίων, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, παραγωγή ταινιών θεατρικών παραστάσεων, κατασκευή μέρους ή συνόλου καρναβαλικών στοιχείων

5)      Έχουμε επιφυλάξεις στο αν δύο από τα γνωστικά αντικείμενα έγκεινται στο προσοντολόγιο του ΑΣΕΠ ή αποτελούν ιδιαιτέρως εξειδικευμένα αντικείμενα για τα οποία ο ΔΟΑΤΑΠ δεν έχει συσχετίσει με πτυχία εγχωρίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

6)      Το αντικείμενο Διοίκησης Πολιτιστικών Οργανισμών ή και Ανάπτυξης Παραγωγής Πολιτιστικών Αγαθών καλείται να καλύψει ενδιαφερόμενος με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό  τίτλο σπουδών στη Θεατρολογία για να δημιουργηθεί μουσειακός χώρος με αμοιβή το συνολικό ποσό των 19.800 ευρώ για 5 μήνες, δηλαδή μηνιαία αμοιβή 3.960 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για τις 9 θέσεις είναι 91.500 ευρώ ενώ η μία θέση αγγίζει τις 20.000 ευρώ.  

7)      Σε άλλες θέσεις ζητούνται αποκλειστικά λειτουργικά εφαρμογών ακόμη και η πρότερη ενασχόληση με διεθνή προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.

Η σύνταξη του παραδοτέου που απαιτείται εμπλέκει γνωστικά αντικείμενα όπως αυτό των Θεατρικών Σπουδών δίχως καμία σχέση με τη μουσειολογία και μουσειογραφία. Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Είναι λυπηρό κ. Πελετίδη να προάγεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό για να δοθούν οι εν λόγω θέσεις σε επιλεγμένους ανθρώπους. Μήπως πρόκειται για την «άτυπη» επιτροπή που καιρό τώρα εργάζεται στο αντικείμενο της προκήρυξης όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Πατρινό Καρναβάλι  σε συνεδριάσεις του ΔΣ και έχει καταγραφεί στα ηχογραφημένα πρακτικά; Δεν νοείται ο υπέρμαχος κατά της ανεργίας να προκαλεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας με προκηρύξεις του Δήμου που βασίζονται σε φωτογραφικές αναθέσεις ως βέλτιστη λύση και ευτυχώς όχι στη προσφιλή σας κλήρωση!

Η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει ήδη αποσταλεί σε συνδικαλιστικούς φορείς πτυχιούχων της πολιτιστικής διαχείρισης για να αποφανθούν εάν οι θέσεις που προκηρύσσετε μπορούν να καλυφτούν με αυτό τον τρόπο.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την εν λόγω προκήρυξη διότι θα αποτελεί μνημειώδη αστοχία της δημοτικής αρχής σας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για τον κορωνοϊό πριν τον Δεκαπενταύγουστο τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανέφ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την Τoυρκία ν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεπτομέρειες για την επίθεση με τσεκούρι στην Καλλιθέα, έρχονται στο φως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, την επίθεση εξαπέλυσε ένας 67χρονος στη σύζυγό και αφορμή ήταν το γε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την τουριστική κίνηση του Ιουλίου να εξελίσσεται πολύ πιο χαμηλά από τις αρχικές προσδοκίες, καθώς οι πληρότητες κατά μέσο όρο ήταν κοντά στο 23% και ακόμη μικρότερες στα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για τον κορωνοϊό πριν τον Δεκαπενταύγουστο τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τα μέτρα που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός συνεχίζει επικρατεί στην τοπική Εκκλησία για το «κίνημα κατά της μάσκας» το οποίο υφίσταται -και αναπτύσσεται μάλιστα παραμονές του Δεκαπενταύγουστου- σε μεγάλο μέρος του ποιμνίου, όπως
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

H υπόθεση της αποζημίωσης των οικείων 16χρονου ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο παρά το γεγονός ότι έπασχε από οξεία γαστρεντερίτιδα και εγκεφαλίτιδα, επιστρέφει στο Εφετείο των Πατρών, προκειμένου να επα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search