ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Π.Δ.Ε. η Γενική Γραμματέας της CPMR Ε. Μαριάνου

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) Ελένη Μαριάνου την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, όπου συζήτησε εκτενώς με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη πως θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Περιφέρειας, αλλά και πώς θα εμπλουτίσουν και θα ενδυναμώσουν το ευρωπαϊκό της προφίλ. 

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας της CPMR, παρουσία του Περιφερειάρχη του Αντιπεριφερειάρχη και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπεύθυνων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, παρουσίασε τις προτεραιότητες και τα έως τώρα επιτεύγματα της CPMR, τα ευρωπαϊκά έργα στα οποία συμμετέχει, τις νέες πολιτικές της ΕΕ, καθώς και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το ρόλο της CPMR ως ενός πολύτιμου συμβούλου της Περιφέρειας σε περιφερειακά θέματα όσο και σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. 

«Με πληροφόρηση, καθοδήγηση, πιέσεις, δικτύωση και συνεργασίες με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε το προφίλ της ήδη δραστήριας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ΕΕ», όπως χαρακτηριστικά είπε η Γενική Γραμματέας της CPMR.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου στα πλαίσια του 8th Regional Growth Conference που πραγματοποιήθηκε στην Achaia Clauss η Ελένη Μαριάνου έκανε παρεμβάσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης και τον ρόλο των δημοσίων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη στην μετά-COVID-19 εποχή δίνοντας έμφαση στην Πολιτική Συνοχής, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για το 2021-2027 και στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. 

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η Ελλάδα προβλέπεται να έχει αύξηση στην επιδότησή της σε ποσοστό 7% για τη νέα προγραμματική περίοδο (περίπου 19 δις ευρώ), ενώ αναμένεται να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα επιμέρους προγράμματα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία. Όπως ανέφερε, στο επίκεντρο των επενδυτικών προσδοκιών στην Ελλάδα βρίσκονται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πρόσβαση στην απασχόληση, η νησιωτικότητα, και η μακροστρατηγική Αδριατικής - Ιονίου (η οποία έχει άμεση σύνδεση με τη Δυτική Ελλάδα).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 88χρονος στην περιοχή Κρυονέρι της Φιγαλείας, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ηλικιωμένος άντρας εκτελούσε εργασίες κοπής πάνω σε δέντρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν απο κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες  από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search