ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πάτρα Ενωμένη» για το τρένο: Πρέπει να δείξουμε όλοι αίσθημα ευθύνης

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», με επικεφαλής τον Νίκο Παπαδημάτο, προχώρησε στην εξής τοποθέτηση για το θέμα του τρένου, με αφορμή και τις τελευταίες τοποθετήσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή στο «8th Regional Growth Conference»:

«Πολλά λέχθηκαν μέχρι σήμερα για το τραίνο και για τη διέλευσή του από το Ρίον μέχρι και την Πάτρα. Η ουσία, όμως, είναι μια: Για 23 ολόκληρα χρόνια η Πάτρα δεν έχει τραίνο. Οι ευθύνες αναμφίβολα είναι πολλές και αναλογούν σε πολλούς. Βέβαια, δεν βρισκόμαστε χρονικά στην φάση της καταγραφής και του καταλογισμού ευθυνών.

Αντίθετα, είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι περίσκεψη, αίσθημα ευθύνης, ενωτικό πνεύμα και ρεαλισμό, έτσι ώστε το τραίνο, που είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, να γίνει μια πραγματικότητα για όλους μας και να συμβάλει σημαντικότατα στην αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας.

Στην σύσκεψη του περασμένου Ιανουαρίου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε ζητηθεί από την πλευρά μας και το είχε υποσχεθεί, μάλιστα, ο κ. Υπουργός, ότι θα κατέβει στην Πάτρα για να μας ενημερώσει υπεύθυνα και επιτόπου για τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κατασκευή του έργου. Έστω και καθυστερημένα, ήρθε στην πόλη μας, στο «8th Regional Growth Conference» και κατέθεσε το πλάνο και τις απόψεις του Υπουργείου για συζήτηση. Είναι γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη, η οποία δεν είχε καμία σχέση με όσα κατά καιρούς μας πληροφορούσαν περί… απόψεων του κ. Υπουργού.

Για εμάς στην πόλη, τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ευρύτερα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλους τους φορείς, απομένει, πλέον, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαβούλευσης, έτσι ώστε να μάθουμε ακόμη πιο λεπτομερώς το σχέδιο κατασκευής του έργου και να θέσουμε στη συζήτηση και το κομμάτι Κανελλοπούλου-Ρίον.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ουσία είναι μια: Το τραίνο πρέπει να φτάσει στο Λιμάνι. Η Πάτρα διέθετε τραίνο το 1897. Δεν είναι δυνατόν να μην διαθέτει τραίνο το 2020. Ας αφήσουμε όλοι στην άκρη τη μιζέρια και ας κινηθούμε ενωμένοι με γνώμονα το κοινό συμφέρον».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

O εφιάλτης του κοροναϊού επιστρέφει στην Ισπανία, ενάμιση μήνα μετά την άρση του lockdown. Ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφονται στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτεί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην σημερινή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βιέννη και την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έχει στραμμένο το βλέμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπη . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα καταλληλότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, έκανε γνωστό ότι μπορεί να καταστούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια γραπτή δήλωση του σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δικαιοσύνη δεν δέχεται μόνο αιτήσεις ρύθμισης «κόκκινων» δανείων με την σχεδόν χαριστική διαδικασία του νόμου Κατσέλη. Σε κάποιες περιπτώσεις βγάζει και «κόκκινη κάρτα» με απορριπτικές αποφάσεις, ότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search