ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χ. Πατούχας: Η θέση μας για περιορισμό των διαδηλώσεων

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία" Χρήστος Πατούχας αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, όργανο αιρετό με καθολική ψηφοφορία, σαφώς νομιμοποιείται να ασχοληθεί με κάθε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, πολύ περισσότερο με προβλήματα που σχετίζονται με την φαλκίδευση δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων, καταστολής Συνταγματικών διατάξεων. Αυτά σε απάντηση απόψεων που εκφράστηκαν ήδη από ορισμένες παρατάξεις, που δηλώνουν «αναρμόδιοι», τάχα μου ανεξάρτητοι, που προσπαθούν να αφοπλίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, πάντοτε υπηρετώντας την πιο αντιδραστική πλευρά της πολιτικής των Κυβερνήσεων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, προτείνοντας αυτό το Νομοσχέδιο, ευθέως συντονίζεται με το αντιδραστικότερο πρόσωπο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, αντιγράφοντας μάλιστα Νομοσχέδιο της Απριλιανής Χούντας. Δεν χρειάζεται να θίγονται οι εκπρόσωποι τους, όταν μάλιστα Κυβερνητικές παρατάξεις με δημοκρατικές αναφορές στην ιστορία τους, «την έπεσαν» κατά καιρούς σε Νομοσχέδια κοινωνικής καταστολής.

Η ουσία του Νομοσχεδίου είναι, την θέση της Συνταγματικής προστασίας του συνέρχεσθαι, των κοινωνικών αγώνων, της διάδοσης των ιδεών, να την αντικαταστήσει η απόλυτη νομιμοποίηση της καταστολής εναντίον όλων αυτών. Αυτό κάνει το Νομοσχέδιο βαθύτατα αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό. Είναι επίσης γνωστή η εμπλοκή προβοκατόρων και δυνάμεων καταστολής. Καμία «απειλή» «κατά της δημόσιας τάξης και της περιουσίας των πολιτών», δεν υπήρξε ποτέ από Φορείς, Συνδικάτα, γενικότερα το λαϊκό κίνημα, στις διεκδικήσεις και τον αγώνα για τα δικαιώματα τους. Προσπαθούν να φορτώσουν σε αυτούς και ποινικές ευθύνες για πιθανές ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία. Για να οργιάζει ασύδοτα στο μέλλον το παρακράτος.

Το Νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Είναι χρέος του Δημοκρατικού κινήματος να το αχρηστέψει και να το τσακίσει στην πράξη. Μαζί με τους κάθε λογής εμπνευστές του. Πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η Ανυπότακτη Πολιτεία, θα συμμετέχει την Πέμπτη στο Εργατικό συλλαλητήριο και σε κάθε μελλοντική κινητοποίηση κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

Υπερψηφίσαμε το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Δήμαρχος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

  Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας ξεκινούν τον εμβολιασμό για τη γρίπη νωρίτερα φέτος, παραγγέλνουν επιπλέον εμβόλια και σκοπεύουν να αυξήσουν τα τεστ που ελέγχουν τους ασθενείς τόσο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και η μετακύλισή του σε νεότερες ηλικίες έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι κρούουν τον κώδω . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

O εφιάλτης του κοροναϊού επιστρέφει στην Ισπανία, ενάμιση μήνα μετά την άρση του lockdown. Ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφονται στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτεί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην σημερινή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βιέννη και την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έχει στραμμένο το βλέμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια γραπτή δήλωση του σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δικαιοσύνη δεν δέχεται μόνο αιτήσεις ρύθμισης «κόκκινων» δανείων με την σχεδόν χαριστική διαδικασία του νόμου Κατσέλη. Σε κάποιες περιπτώσεις βγάζει και «κόκκινη κάρτα» με απορριπτικές αποφάσεις, ότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search