ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: «Απογοητευμένοι, απέχουμε από τη συνεδρίαση»

Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας και ενημερώνοντας για την απουσία τους από τη διαδικασία. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λάβαμε την πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  και με απογοήτευση διαπιστώσαμε πως ενδώσατε στην πρόταση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητήσουμε στο όργανο ένα θέμα κοινοβουλευτικό, παντελώς άσχετο με τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Πατρέων και μάλιστα σε μία συνεδρίαση, έκτακτη και μονοθεματική.

Υπενθυμίζουμε σε εσάς και στους συναδέλφους των υπόλοιπων παρατάξεων πως το σπιράλ είναι μία δημοτική παράταξη που συνειδητά ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και δραστηριοποιείται στον Δήμο Πατρέων. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται και δεν επιθυμεί να καταναλώνει πολύτιμο χρόνο από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητά θέματα που δεν αφορούν την πόλη και να συμμετέχει σε ψηφίσματα που δεν έχουν καμία πολιτική, νομική ή άλλη ισχύ.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, παρακαλούμε να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή στο σώμα και να διευκρινιστεί στους συναδέλφους πως το σπιράλ δεν τοποθετείται επί του συγκεκριμένου θέματος, ούτε υπέρ ούτε κατά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα αναρμόδιοι, όπως οφείλουν να κάνουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Έτσι νοείται η ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση για την όποια άλλοι (υποτίθεται) κόπτονται και άλλοι (προφανώς) την υπηρετούμε.

Με την ευκαιρία καταθέτουμε κι εμείς μια σειρά από θέματα -που είναι όλα τους δημοτικά, φλέγοντα και χρονίζοντα- και σας ζητάμε να τα εντάξετε στη θεματολογία επόμενων συνεδριάσεων του σώματος, όχι ως έκτακτα, ούτε κατ’ ανάγκην σε μονοθεματικές διαδικασίες:

Η εικόνα της πόλης. Η καθαριότητα στην Πάτρα. Η εγκατάλειψη της μαρίνας.Η ανακύκλωση στο Δήμο Πατρέων. Ο Λαδόπουλος και η προοπτική του.Τα κριτήρια και οι προτεραιότητες για τις απαλλοτριώσεις. Οι καντίνες στην πλαζ. Το πλάνο καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Οι λαϊκές αγορές. Η υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Η απομάκρυνση του αμιάντου από τις εργατικές κατοικίες. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα επανέλθουμε και με νεότερα.

Μετά τιμής, 

Πέτρος Ψωμάς

Αθανάσιος Δούρος

Χαράλαμπος Στανίτσας»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την προεσευχή της Παρασκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας, της Λέσβου, των Σποράδων και της Βόρειας Εύβοιας, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 (ΑΔΑ 6ΨΝΝΟΚΩΞ-ΡΣΘ)
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και εφεξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ 0794) της ΔΕ Ρίου του  Δήμου Πατρέων θα λειτουργεί  και απόγευμα με ωράριο Υπηρεσί
Image
Image

Search