ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλάβρυτα: Στο πρόγραμμα Αναπλάσεων της Περιφέρειας θα ενταχθούν τα Τριπόταμα

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΤΚ Ψωφίδας Θεοδόση Γιαλαμά, πριν από λίγα 24ωρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνδυασμένη περιοδεία τριών αντιπεριφερειαρχών στην ορεινή Ψωφίδα και τα Τριπόταμα της ΔΕ Αροανίας Καλαβρύτων. Των Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου (Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης), Φωκίωνα Ζαΐμη (Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας) και Θεόδωρου Βασιλόπουλου (Αγροτικής Ανάπτυξης).

Κατά την περιοδεία και τις συζητήσεις που έγιναν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Αροάνιας του Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημάρχου και Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καυγάς, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Φιλιππόπουλος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Λευτέρης Τσορωνάς.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση, στα πλαίσια της ανάπλασης του κέντρου της τοπικής κοινότητας στα Τριπόταμα, της τοξωτής γέφυρας, μνημείο ιστορικής αξίας, και του Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων (πρώην Δημαρχείο Αροανίας).

"Η συζήτηση ήταν ανοικτή, στα πλαίσια της κοινής περιοδείας τους και αφορούσε το σύνολο των τοπικών προβλημάτων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα πολλά μέτωπα στα οποία έχει εμπλακεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αυτή την περίοδο ιδιαίτερα, γι αυτό και εστιάζουμε σε δύο φλέγοντα θέματα, το σύγχρονο Πολύκεντρο στο οποίο στεγάζεται σήμερα μόνο το ΚΕΠ. Το οποίο δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητο ενώ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου κάνουν μαθήματα σε διαφορετικά κτίρια. Και το γεφυράκι τις Αρχαίας Ψωφίδας το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση" αναφέρει στην 'Καλ. Λαύρα' ο κ.Γιαλαμάς.

Για τα δύο αυτά θέματα αποφασίστηκε το Πολύκεντρο να μετατραπεί σε σχολική στέγη προκειμένου, σε πρώτη φάση, να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας) ενώ η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την μελέτη αναστήλωσης και ανάδειξης της τοξωτής γέφυρας που αποτελεί μνημείο ιδιαίτερης αξίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τους περιηγητές και εκδρομείς στην ορεινή Αχαΐα και Ηλεία.

"Επρόκειτο για μια επίσκεψη τιμητική για την περιοχή μας, ελπίζουμε ότι, πάρα τις δυσκολίες, θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς, μετά την Καλάβρυτα και την Κλειτορία, η Αροάνια και ιδιαίτερα τα γραφικά Τριπόταμα πρέπει να μπουν στο χάρτη των αναπλάσεων στα ορεινά και να σηματοδοτήσουν μια νέα πολιτική με έμφαση την ύπαιθρο χώρα την οποία διακηρύξαμε προεκλογικά ως νέα Δημοτική Αρχή" αναφέρει ο κ. Βασιλόπουλος. Παράλληλα έγινε ενημέρωση και από τον πρόεδρο του ΑΣΓ Καλαβρύτων Παύλο Σατολιάς που ήταν παρόντας προκειμένου να αναφερθεί σε ζητήματα των παραγωγών και κτηνοτρόφων όπως η επιδότηση, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020, για τον εξηλεκτρισμό στα ποιμνιοστάσια, τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων και την ανάδειξη του παραγωγικού πλούτου της περιοχής.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρή βρέθηκε το πρωί στο διαμέρισμά της μια ηλικιωμένη γυναίκα Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος της οφείλε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων μέτρων στην περίπτωση που επιδεινωθεί η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της Αχαΐας, ζήτησε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο σχέδιο Πισσαρίδη, στο κεφάλαιο της Φορολογίας υπάρχει η καταγραφή των στρεβλώσεων και των αδικιών, ακόμα και μετά την επιβολή των μνημονιακών μέτρων, από ευρωπαϊκούς και διεθνε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της Αχαΐας, ζήτησε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η έλλειψ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη του υπεύθυνου ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχής της Πάτρας προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας. Στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον πατρινό τύπο για την έξαρση της παράνομης αλιείας πέριξ της Λίμνης
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search