ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόβλημα με το νερό στη Δ. Αχαΐα - «Συνετή Διαχείριση», συστήνει ο δήμαρχος

«Συνετή Διαχείριση του Νερού», συστήνει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. 

Σε νέα του ανακοίνωση για το νερό, σημειώνει τα εξής: “Η ανομβρία του χειμώνα και οι μεγάλες απαιτήσεις σε νερό την θερινή περίοδο δημιουργούν συνθήκες έλλειψης νερού σε ορισμένες κοινότητες του Δήμου.

Η ΔΕΥΑΔ καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, δεδομένων των οικονομικών της, για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, επισκευάζοντας τις βλάβες στο δίκτυο, καθαρίζοντας τις δεξαμενές,  μισθώνοντας έντεκα νέες γεωτρήσεις (στην Αχαγιά, στα Νιφοραίικα, στη Λακκόπετρα, στα Σαγαίικα, στα Καραμεσιναίικα, στο Μύρτο, στο Λάππα και στα Κεφαλαίικα) διαχειριζόμενοι ένα αναξιόπιστο και μονοδιάστατο δίκτυο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν περιοχές στις οποίες η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών.  Η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑ Δυμαίων απευθύνουν έκκληση στους δημότες για ορθή χρήση και οικονομία στο νερό. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

«Ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος, αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών», αναφέρει για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ το νερό προορίζεται μόνο για ύδρευση και ως εκ τούτου οι κλοπές και το πότισμα απαγορεύονται και επιφέρουν σοβαρότατες κυρώσεις, τις οποίες μετά λύπης μας θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε στις περιπτώσεις τέτοιων γεγονότων».

Η κατανόηση και η προσωπική συμβολή όλων των δημοτών στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας κρίνονται επιβεβλημένες. Η άσκοπη κατανάλωση του νερού ή το πότισμα το μόνο που καταφέρνουν είναι να εντείνουν ακόμα περισσότερο το ήδη υφιστάμενο πρόβλημα. Πρέπει το νερό να γίνει υπόθεση όλων, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε επαρκή ποσότητα για το σύνολο των δημοτών”. 

Κάνουμε οικονομία στο νερό!!

Δεν ποτίζουμε!!

Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ένα καλοκαίρι με επάρκεια νερού!!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search