ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόβλημα με το νερό στη Δ. Αχαΐα - «Συνετή Διαχείριση», συστήνει ο δήμαρχος

«Συνετή Διαχείριση του Νερού», συστήνει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. 

Σε νέα του ανακοίνωση για το νερό, σημειώνει τα εξής: “Η ανομβρία του χειμώνα και οι μεγάλες απαιτήσεις σε νερό την θερινή περίοδο δημιουργούν συνθήκες έλλειψης νερού σε ορισμένες κοινότητες του Δήμου.

Η ΔΕΥΑΔ καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, δεδομένων των οικονομικών της, για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, επισκευάζοντας τις βλάβες στο δίκτυο, καθαρίζοντας τις δεξαμενές,  μισθώνοντας έντεκα νέες γεωτρήσεις (στην Αχαγιά, στα Νιφοραίικα, στη Λακκόπετρα, στα Σαγαίικα, στα Καραμεσιναίικα, στο Μύρτο, στο Λάππα και στα Κεφαλαίικα) διαχειριζόμενοι ένα αναξιόπιστο και μονοδιάστατο δίκτυο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν περιοχές στις οποίες η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών.  Η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑ Δυμαίων απευθύνουν έκκληση στους δημότες για ορθή χρήση και οικονομία στο νερό. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

«Ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος, αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών», αναφέρει για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ το νερό προορίζεται μόνο για ύδρευση και ως εκ τούτου οι κλοπές και το πότισμα απαγορεύονται και επιφέρουν σοβαρότατες κυρώσεις, τις οποίες μετά λύπης μας θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε στις περιπτώσεις τέτοιων γεγονότων».

Η κατανόηση και η προσωπική συμβολή όλων των δημοτών στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας κρίνονται επιβεβλημένες. Η άσκοπη κατανάλωση του νερού ή το πότισμα το μόνο που καταφέρνουν είναι να εντείνουν ακόμα περισσότερο το ήδη υφιστάμενο πρόβλημα. Πρέπει το νερό να γίνει υπόθεση όλων, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε επαρκή ποσότητα για το σύνολο των δημοτών”. 

Κάνουμε οικονομία στο νερό!!

Δεν ποτίζουμε!!

Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ένα καλοκαίρι με επάρκεια νερού!!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, διάρκειας μίας ώρας, που είχε απόψε ο υπουργό . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες, κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών, καθώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενδεικτικά της μετατόπισης των κρουσμάτων που έχουμε στις νεαρότερες ηλικίες είναι δυο περιστατικά που αφορούν σε γιατρούς. Διασωληνωμένη νοσηλεύεται 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ολοκληρώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η ενημέρωση των επιχειρήσεων, που υπάγονται στο καθεστώς των νέων μειωμένων συντελεστών προκαταβολής φόρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μικτό κλιμάκιο της ΑΑΔΕ από την Αττική βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ψαθόπουργο κάνοντας ελέγχους σε καταστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλιακής.Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2020, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επί
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search