ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κρίσιμη συνάντηση Φαρμάκη - Κόνσολα για τον τουρισμό και τους υγειονομικούς κανόνες

Τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, σήμερα το μεσημέρι (12:00). Τη συνάντηση θα απασχολήσουν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου σε συνάρτηση με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και οι τουριστικές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια έχει αποφασίσει ενέργειες που στοχεύουν αφενός στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής (π.χ. στα πλοία που ταξιδεύουν στις γραμμές των δημοφιλών νησιών του Αιγαίου και την Κρήτη) και αφετέρου στην ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για την ανάσχεση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Ως προς το δεύτερο σκέλος των ενεργειών, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής η κατάρτιση προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα τρία Επιμελητήρια (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) με αντικείμενο την επιμόρφωση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και απώτερο σκοπό της, τον εφοδιασμό τους με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές. Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης περιλαμβάνει:

1. Παροχή γνώσεων: Βασικές γνώσεις για τον ιό SARS-CoV-2, την κλινική εικόνα και την διάγνωση της νόσου, βασικές γνώσεις για την επιδημιολογία, τους τρόπους και τις πηγές της μετάδοσης του SARS-CoV-2, καθώς και την επιβίωση και διασπορά του στο περιβάλλον, γνώσεις για την ατομική προφύλαξη/προστασίας και συνθήκες ατομικής υγιεινής, γνώσεις για τα γενικά μέτρα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παρεμπόδιση της διασποράς του ιού στο εργασιακό τους περιβάλλον, τις προβλεπόμενες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση περιστατικού σε ξενοδοχειακό περιβάλλον, γνώσεις για την ορθή και ασφαλή απολύμανση ή αποστείρωση επιφανειών και τους κινδύνους από λανθασμένη, αλόγιστη και άσκοπη χρήσης μεθόδων και υλικών.

2. Εκπαίδευση σε: Μεθόδους και ορθές πρακτικές καθαρισμού και απολύμανσης με βάση την επικινδυνότητα και πιθανότητα μετάδοση της COVID-19, διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης ατομικής προφύλαξης και συμπεριφοράς ανάλογα με το χώρο/θέση εργασίας, διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης ατομικής προφύλαξης και συμπεριφοράς σε περίπτωση ύποπτου/επιβεβαιωμένου κρούσματος, μεθόδους και ορθές πρακτικές στον τομέα της εστίασης.

3. Διαμόρφωση συμπεριφορών και πρακτικών για: Σωστή ενημέρωση των επισκεπτών και επαγρύπνηση, εφαρμογή ατομικών, κοινωνικών και εργασιακών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού (πλύσιμο χεριών, χαιρετισμοί, αποστάσεις, υγιεινή της αναπνοής κ.λπ.).

πηγή: Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπη . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα καταλληλότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, έκανε γνωστό ότι μπορεί να καταστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σημαντική ενίσχυση με… παρόν και μέλλον πραγματοποίησε ο Εθνικός Πειραιώς, που έκανε δικιά του την 18χρονη Μαργαρίτα Μπιτσάκου. Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες η νεα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια γραπτή δήλωση του σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δικαιοσύνη δεν δέχεται μόνο αιτήσεις ρύθμισης «κόκκινων» δανείων με την σχεδόν χαριστική διαδικασία του νόμου Κατσέλη. Σε κάποιες περιπτώσεις βγάζει και «κόκκινη κάρτα» με απορριπτικές αποφάσεις, ότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search