ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αχαΐα - Μυλωνάς: Ας αναλάβει ευθύνες ο Πελετίδης

 

Να γίνει το επόμενο και καθοριστικό βήμα για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας, μέσω της λειτουργίας του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, αφού πρωτίστως τελεσφορήσει η διαδημοτική διαχείρισή του υπό έναν φορέα, επιθυμεί διακαώς ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενόψει και της παρουσίας του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή στην Πάτρα (στις 3 Ιουλίου) για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, ο κ. Μυλωνάς στέλνει -μέσω της «Π»- σαφές μήνυμα προς τους όμορους συνδικαιούχους Δήμους Πατρέων και Ερυμάνθου, καθιστώντας κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και πρέπει οι τρεις τους να προχωρήσουν με ένα κοινό σκοπό. Να μη χαθεί η ευκαιρία, αυτοί και όχι άλλοι, να πάρουν στα χέρια τους το νερό του τόπου τους.

«Η Δυτική Αχαΐα δεν αντέχει άλλο χωρίς νερό. Δε λύνεται μόνιμα το πρόβλημα με γεωτρήσεις και άλλα πυροσβεστικά μέτρα, ούτε με τις 100.000 ευρώ της κυβέρνησης για τη λειψυδρία. Πρέπει από τώρα να ρυθμιστεί το θέμα του Φορέα, ώστε του χρόνου η περιοχή μας να παίρνει νερό από το Φράγμα, με διαδικασίες που θα λάβουν ενεργό ρόλο οι δήμοι» λέει ο κ. Μυλωνάς.

Γνωρίζει καλά όμως την ανυποχώρητη αρνητική στάση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, κάτι που ο κ. Μυλωνάς δεν δείχνει πρόθυμος να υιοθετήσει και έτσι να αφήσει τα πράγματα να οδηγήσουν την προσπάθεια σύστασης Διαδημοτικού Φορέα σε πλήρες ναυάγιο.

«Είναι θέμα ωριμότητας, πολιτικής βούλησης και διάθεσης των δήμων ν' αναλάβουν τη συνευθύνη. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Πελετίδης. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ανεχτώ η Δυτική Αχαΐα να μην έχει νερό και να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του κόσμου, που δικαιούται φθηνό και οικονομικό νερό» ξεκαθαρίζει ο κ. Μυλωνάς.

Η δημοτική αρχή του Θόδωρου Μπαρή στον Ερύμανθο φαίνεται να συμφωνεί με το μοντέλο διοίκησης, σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη αντίθετη άποψη της δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, η οποία εμμονικά επιμένει σε κρατικό φορέα διοίκησης του Φράγματος και δωρεάν νερό για τους δημότες. Ηδη έχει πραγματοποιηθεί η έμφραξη του Φράγματος, οπότε απομένει το να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για ένα αρδευτικό έργο 95 εκατ. ευρώ, το οποίο, σε ποσοστό κάλυψης 100%, θα περιέχει 45 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες για τις επόμενες δεκαετίες καθ' υπολογισμόν το 2035 στα 40.443.229 κυβικά μέτρα νερού.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω ελεγχόμενης εξουδετέρωσης πυρομαχικών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (12.07.2020).   Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η εθν . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και αρχιτέκτονας της ανανέωσής του από το 2006, δεν θα διεκδικήσει μια νέα θητε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Sars-Cov-2 την τελευταία εβδομάδα, οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Αστυνομία αναζητά τόσο τους γονείς της ανήλικης όσο και τους άνδρες που συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της.   Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πραγματοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξηλώθηκε η εξέδρα, που όπως γράψαμε το πρωί, στήθηκε σε δημόσιο χώρο από ιδιώτη στο κέντρο της Κ. Αχαΐας για βραδινό γλέντι.   Η άμεση επέμβαση του Αστυνομικού τμήματος και σε αυτή την περίπτωση, με
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search