ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών-Γ. Ρώρος: Υπάρχει και η φωτεινή πλευρά της πολιτικής

Στο δημοτικό συμβούλιο της 1/6 που τελείωσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες δεν συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης μετά από ένσταση της αντιπολίτευσης λόγω έλλειψης στοιχείων, επαρκούς ενημέρωσης από τη δημοτική αρχή και παρουσίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Για μία ακόμη φορά το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων αντιμετωπίστηκε ως λογιστικό και όχι στην περιβαλλοντική του διάσταση. Για το λόγο αυτό η αντιπαράθεση φορτίστηκε στο περιβαλλοντικό τέλος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Βεβαίως η δημοτική αρχή Πελετίδη έχει σημαντικό μέρος των ευθυνών για τη συνεχιζόμενη ταφή των απορριμμάτων στην Ξερόλακκα, την μη κατασκευή του εργοστασίου και τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης μόλις στο 4,5% που το έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Η παράταξή μας «Ώρα Πατρών» καταψήφισε την επιβολή του περιβαλλοντολογικού τέλους θέλοντας να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση για την αποφυγή πληρωμής από το Δήμο Πατρέων. Κάτι το οποίο αποκρύφτηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής στα 3 δελτία τύπου που εξέδωσε.

Αν και στην πράξη οφείλει ο κ. Πελετίδης να αγωνιά και να υποβοηθά τη δημιουργία αντί δεξιού και αντί νεοφιλελεύθερου μετώπου εν τούτοις όμως προανήγγειλε με δελτίο τύπου, ότι θα υπερψηφίζαμε το περιβαλλοντικό τέλος μία μέρα πριν τη συνεδρίαση και ότι αδιαφορούμε αν θα πληρώσει άλλο ένα χαράτσι ο Πατραϊκός λαός. Η ανακοίνωση στάλθηκε εκ του Περισσού από όπου πιθανόν «έμπλεξαν τις γραμμές». Εμείς δείξαμε για άλλη μια φορά, ότι δεν έχουμε κομματικές αγκυλώσεις και ότι πάνω από όλα έχουμε το καλό της Πάτρας.

Δυστυχώς δεν ήταν μόνο το μπλέξιμο των πολιτικών γραμμών. Δεχτήκαμε επίθεση από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Τουλγαρίδη σε σχετική ερώτηση μας για την κοπή χόρτων στους παιδικούς σταθμούς παραδίδοντας δε και φωτογραφικό υλικό με χόρτα που ξεπερνούσαν το 1,5 μέτρο στον προαύλιο χώρο επί της οδού Μπιζανίου.

Άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Τουλγαρίδης ψευδώς επικαλέστηκε υπαλλήλους, αφού έχει σύμβαση με ιδιώτη! Παραμένει έκθετος λοιπόν ο κ. Τουλγαρίδης και τον καλούμε να ανακαλέσει.

Έκθετος  παραμένει για άλλη μία φορά ο κ. Πελετιδης που στην ερώτηση μας για την κινητοποίηση της προηγούμενης Παρασκευής σχετικά με το υποτιθέμενο ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμμών απήντησε ότι τον είχε ενημερώσει ο κ. Σπηλιόπουλος για την επανέναρξη των δρομολογίων του προαστιακού. Τίθενται εύλογα τα εξής ερωτήματα:  1ο) αφού θα είχαμε επανέναρξη του προαστιακού πώς θα γινόταν το ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμμών; 2ο ) Πώς  θα ξεκίναγαν τα δρομολόγια; Με εναέριες νέες ράγες; Μάλλον ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου που βόλευε αφενός τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη και αφετέρου την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Καραμανλή δίνοντάς του χρόνο. Τα ερωτήματά μας ενισχύονται από την επιστολή του αναδόχου του έργου και τη διαμαρτυρία του, για τη μη έναρξη των εργασιών, επικαλούμενος τη διαμαρτυρία. Ας μην βλέπει παντού σκιές και εχθρούς ο κ. Πελετιδης υπάρχει και η φωτεινή πλευρά της πολιτικής.

Απαντώντας μας ανέφερε ότι δυσφημούμε τους εργαζόμενους κάτι το οποίο είναι ψευδές. Αναληθής και ο ισχυρισμός του ότι ο σταθμός ήταν σε άρτια κατάσταση. Αδιάψευστος μάρτυρας η σημερινή φωτογραφία όπου έχει μεταβεί ιδιωτικό συνεργείο για την κοπή των χόρτων που έχει σύμβαση με τον Οργανισμό!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search