ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυτική Αχαΐα: «Σκούπα» 15 χλμ. από 200 εθελοντές

Ξεκίνησε από την παραλία της Κάτω Αχαΐας και σε λίγες ημέρες θα φθάσει μέχρι τη Λακκόπετρα η εκστρατεία καθαριότητας των παραλιών της Δυτικής Αχαΐας, με συνεργεία και σύνεργα του δήμου, αλλά κυρίως με τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και συλλόγους να βάζουν μεγάλη πλάτη, παραδίδοντας στους όποιους επισκέπτες τουρίστες της περιοχής μία ακτογραμμή «γυαλί». Πάνω από 200 είναι οι εθελοντές που μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί στην περιβαλλοντική δράση, ύστερα από το πάνδημο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και μπροστάρη της τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Άγγελο Καρατζά, που μπορεί να νιώθει υπερήφανος για το έργο που έχει επιτελεστεί. Άλλωστε μία απλή σύγκριση σημείων που έχουν καθαριστεί, σε σχέση με το πως ήταν πριν την πρωτοβουλία, δίνει εύκολα την απάντηση. Εκτός από παραθαλάσσια μέρη καθαρίστηκαν Παιδικές Χαρές, παιδότοποι κοντά σε Δημοτικά σχολεία κ.ά. γεμίζοντας σακούλες σκουπιδιών και φορτώντας σε δημοτικά οχήματα σωρούς απορριμμάτων.

 

 

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε το περιβάλλον» τονίζει δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, που σκέφτεται επιπλέον δράσεις μαζί με την κοινωνία. Ηδη, ανάμεσα στους φορείς που έχουν λάβει μέρος είναι: Η Τοπική Κοινότητα Κάτω Αχαΐας με επικεφαλή τον πρόεδρό της Ευάγγελο Τησαρχόντο και οι περιφερειακές Ανω Αλισσού, Κάτω Αλισσού, Πετροχωριου, Νιφορεΐκων, Σαγεΐκων και Μύρτου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης, o Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, ο Τομέας Καθαριότητας, η Ομάδα της Αχαϊκής, οι Ακαδημίες της Αχαϊκής, ο Α. Ο Δύμης, η Δοξα Νιφορεΐκων, οι «Δήθεν Αδιάφοροι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιφορεΐκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Αχαΐας «Πάλεια», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πείρος», ο Σύλλογος Ναυαγοσωστών και το ΣΕΔΥΠ.

 

 

Στον Αλισσό, ο Σύλλογος Γονέων, στηρίζοντας τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρο» και τις υπερπροσπάθειες καθαρισμού των ακτών, καθάρισε τις θάλασσες των Αλισσών, για να μπορεί ο καθένας να τις χαρεί αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, λίγες μέρες μετά, «καταστροφέας» του δήμου βρέθηκε στην Κοινότητα και καθάρισε κάποια κομμάτια στην αρχή του χωριού, αλλά το κυριότερο τον κοινοτικό δρόμο, που έχει αρκετή κίνηση και που δυστυχώς είχε πάρα πολλά χρόνια να μπεί μηχάνημα, παρά τα αίτημα των χωριανών στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Για τη συνεργασία φρόντισε, με την άμεση ανταπόκρισή του, ο αντιδήμαρχος Άγγελος Καρατζάς, μαζί με τον προϊστάμενο Καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Ράθωση καθώς και τον χειριστή του μηχανήματος Τάκη Αβράμη, φέροντας όλοι μαζί τα καλύτερα αποτελέσματα..

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

ανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να προκαλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, Κορίνθου με πολλούς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτόπτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search