ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη Ζαΐμη στο Καλέντζι για τη δρομολόγηση Μουσείου στην οικία Παπανδρέου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη υποδέχτηκε στην πατρογονική οικία του αείμνηστου Αχαιού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Σκοπός της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη ήταν να δει και από κοντά τους χώρους, τόσο της οικίας Παπανδρέου, όσο και του παλαιού  δημοτικού σχολείου, οι οποίοι μέσω  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα ενταχθούν στο διακρατικό πρόγραμμα Ελλάδας- Ιταλίας «Interreg» προκειμένου να ανακαινιστούν και να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής. Συγκεκριμένα, βάσει των μελετών που θα εκπονηθούν προβλέπεται η μετατροπή τους σε Μουσείο για την οικογένεια Παπανδρέου και έκθεση λαϊκής τέχνης που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ολόκληρη την Αχαΐα που διαχρονικά προάγει την Δημοκρατία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στους τρόπους αξιοποίησης της μεγάλης κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα.

όσο ο κ. Μπαρής, όσο και ο κ. Ζαΐμης αποφάσισαν από κοινού να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού, έργου.

«Η σχέση του Γέρου της Δημοκρατίας με την οικογένεια των φιλελευθέρων που ιστορικά ανήκει και η οικογένεια μου πολιτικά ήταν πολύ στενή. Ίσως εμείς οι νέοι πολιτικοί που αγαπάμε τον τόπο μας  -ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση- να βλέπουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χώρισαν και μας πίκραναν στο παρελθόν χωρίς βέβαια να μην κρατάμε την όποια κριτική για την πολιτική ιστορία και προς αποφυγή λαθών στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου επεσήμανε πως «βρεθήκαμε στο πανέμορφο Καλέντζι, στις πλαγιές του Ερυμάνθου. Μία ιστορική Κοινότητα που έχει ταυτιστεί με τη σημαντικότερη πολιτική οικογένεια της Ελλάδος η οποία διαμόρφωσε την νεότερη και σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, αυτή των Παπανδρέου. Ο Δήμος είχε αποκτήσει την πατρογονική οικία του Γέρου της Δημοκρατίας με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο Μουσείο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ζαΐμη για το ενδιαφέρον του και επεσήμανε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερυμάνθου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Χαρίκλεια Σταματοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ερυμάνθου, Γιώργος Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια της Περιφέρειας, κα Σπυράκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, συγγραφέας, Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search