ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καρπέτας: Στον "αέρα" τα μνημόνια Υπουργείων-Περιφέρειας για τον επαναπατρισμό επιστημόνων

Σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δηυτικής Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας υποστήριξε οτι το μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριο Φαρμάκης με τους συναρμίδιους Υπουργούς στο πλαίσιο του προγράμματος Rebrain Greece, είναι στον... αέρα.

Αναλυτικά ο κ. Καρπέτρα σημείωσε τα εξής:  "Αναρωτιέμαι αν καταλύθηκε η αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης και εκχωρήθηκε στο κεντρικό κράτος.

Πριν 20 μέρες περίπου διαπράξατε ένα πολιτικό, θεσμικό και νομικό ατόπημα με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με δύο υπουργούς της Κυβέρνησης τους κ. Αυγενάκη και Βρούτση για το αθλητικό κέντρο στην Πλαζ και το Rebrain Greece - επαναπατρισμό επιστημόνων, αναλαμβάνοντας έωλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς καμία συζήτηση, εξουσιοδότηση ή έγκριση του κορυφαίου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι καθ'ύλην αρμόδιο να αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν.3852/2010 του Καλλικράτη.

Ακόμα και σήμερα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θεωρήσατε σκόπιμο να καλύψετε αυτή την αβελτηρία και να θέσετε προς συζήτηση και έγκριση στο σώμα, το σχέδιο των μνημονίων. Και δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνετε, ότι τα μνημόνια πάσχουν και είναι αυτοδικαίως άκυρα και καμία δέσμευση ή υποχρέωση που έχετε αναλάβει δεν μπορεί να τηρηθεί.

Μπορεί να είναι συνειδητή σας επιλογή, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, να ακολουθείτε κατά γράμμα τις πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραβιάζετε την νομιμότητα, αλλά και την πολιτική και αυτοδιοικητική θεσμικότητα που διασφαλίζει εν πολλοίς κα την υλοποίηση των πολιτικών που θέλετε να υπηρετήσετε.

Και για να γίνω απολύτως κατανοητός, είναι θεσμικό ατόπημα, η αγνόηση του κορυφαίου πολιτικού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, είναι νομικό ατόπημα η υπογραφή μνημονίων που δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και είναι και πολιτικό ατόπημα γιατί χάριν της επικοινωνίας εμφανίζετε πολύ νωρίς δείγματα πολιτικού αμοραλισμού και μετατρέπεστε από Περιφερειάρχης σε κυβερνητικό εντολοδόχο.

Ελπίζω να μας δώσετε σήμερα τις απαραίτητες εξηγήσεις και να διορθώσετε αυτή την πολιτική ανορθογραφία."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search