ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καρπέτας: Στον "αέρα" τα μνημόνια Υπουργείων-Περιφέρειας για τον επαναπατρισμό επιστημόνων

Σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δηυτικής Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας υποστήριξε οτι το μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριο Φαρμάκης με τους συναρμίδιους Υπουργούς στο πλαίσιο του προγράμματος Rebrain Greece, είναι στον... αέρα.

Αναλυτικά ο κ. Καρπέτρα σημείωσε τα εξής:  "Αναρωτιέμαι αν καταλύθηκε η αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης και εκχωρήθηκε στο κεντρικό κράτος.

Πριν 20 μέρες περίπου διαπράξατε ένα πολιτικό, θεσμικό και νομικό ατόπημα με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με δύο υπουργούς της Κυβέρνησης τους κ. Αυγενάκη και Βρούτση για το αθλητικό κέντρο στην Πλαζ και το Rebrain Greece - επαναπατρισμό επιστημόνων, αναλαμβάνοντας έωλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς καμία συζήτηση, εξουσιοδότηση ή έγκριση του κορυφαίου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι καθ'ύλην αρμόδιο να αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν.3852/2010 του Καλλικράτη.

Ακόμα και σήμερα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θεωρήσατε σκόπιμο να καλύψετε αυτή την αβελτηρία και να θέσετε προς συζήτηση και έγκριση στο σώμα, το σχέδιο των μνημονίων. Και δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνετε, ότι τα μνημόνια πάσχουν και είναι αυτοδικαίως άκυρα και καμία δέσμευση ή υποχρέωση που έχετε αναλάβει δεν μπορεί να τηρηθεί.

Μπορεί να είναι συνειδητή σας επιλογή, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, να ακολουθείτε κατά γράμμα τις πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραβιάζετε την νομιμότητα, αλλά και την πολιτική και αυτοδιοικητική θεσμικότητα που διασφαλίζει εν πολλοίς κα την υλοποίηση των πολιτικών που θέλετε να υπηρετήσετε.

Και για να γίνω απολύτως κατανοητός, είναι θεσμικό ατόπημα, η αγνόηση του κορυφαίου πολιτικού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, είναι νομικό ατόπημα η υπογραφή μνημονίων που δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και είναι και πολιτικό ατόπημα γιατί χάριν της επικοινωνίας εμφανίζετε πολύ νωρίς δείγματα πολιτικού αμοραλισμού και μετατρέπεστε από Περιφερειάρχης σε κυβερνητικό εντολοδόχο.

Ελπίζω να μας δώσετε σήμερα τις απαραίτητες εξηγήσεις και να διορθώσετε αυτή την πολιτική ανορθογραφία."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» για τον κορωνοϊό, δήλωσε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambrid . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα και στις έκτακτες ανάγκες. Με ενότητα και ομοψυχία δίνουμε τη μάχη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν έχουν απευθυνθεί στι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από τον κάτοχό του ο οπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο "αέρα" βρίσκονται 40 εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι οποίες είχαν προσληφθεί με συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr οι συμβ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search