ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας στους 100.000 διακινητές ανθρώπων, τελικά καταδικάζεται!

 Παρέμβαση στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Βουλής έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, για τις διαστάσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.  Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Αναφέρω μερικά στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών: 20.900.000 θύματα καταναγκαστικής εργασίας στον πλανήτη, 14.200.000 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, 4.500.000 σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 5.500.000 παιδιά θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας, 127 χώρες προέλευσης θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και 137 χώρες προορισμού, περισσότεροι από 30.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη μόνο τα έτη 2014-2017.

Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία αναφορικά και με τη δίωξη του φαινομένου. Μόνο το ένα με δύο τοις εκατό των θυμάτων καταφέρνουν τελικά να αποδράσουν από τα δουλεμπορικά κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Μόνο ένας στους εκατό χιλιάδες καταδικάζονται από τις εθνικές δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, την περίοδο 2014-2018, εντοπίστηκαν 142 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων με αντίστοιχο αριθμό αναγνωρισμένων θυμάτων 229 άτομα. Το τεράστιο πρόβλημα και οι μικροί αριθμοί του τελικού «προϊόντος» της Ποινικής Διαδικασίας. 

Τελικά, τα κράτη Δικαίου, η Διεθνής Κοινότητα και τα Διεθνή Δικαστήρια μπορούν να αποτελέσουν οχυρό ή είμαστε ανοχύρωτοι μπροστά σε αυτή την τεράστια απειλή του οργανωμένου διεθνικού εγκλήματος;»._

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα θύματα να ανέρχονται καθημερινά σε χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν συνίσταται η διενέργ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσι . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα η πανδημία που έχει επιφέρει ο ιός COVID-19, έχει φέρει τη χώρα μας και τους συμπολίτες μας σε πρωτοφανείς καταστάσεις. Οι καταστάσεις αυτές απαιτούν ψυχραιμί . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με κατάνυξη ετελέσθη την Παρασκευή 27.3.2020, η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο  Γεώργιος Παππάς, Οικονομολόγος, Πρόεδρος του 10ου Περ. Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος , αναφέρει ότι:   "Τις τελευταίες ημέρες ο καταιγισμός των κανόνω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις κλοπές που διαπράχθηκαν, σε οικία στη Νέα Φιγαλεία, Ηλείας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε β
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search