ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας στους 100.000 διακινητές ανθρώπων, τελικά καταδικάζεται!

 Παρέμβαση στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Βουλής έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, για τις διαστάσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.  Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Αναφέρω μερικά στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών: 20.900.000 θύματα καταναγκαστικής εργασίας στον πλανήτη, 14.200.000 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, 4.500.000 σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 5.500.000 παιδιά θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας, 127 χώρες προέλευσης θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και 137 χώρες προορισμού, περισσότεροι από 30.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη μόνο τα έτη 2014-2017.

Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία αναφορικά και με τη δίωξη του φαινομένου. Μόνο το ένα με δύο τοις εκατό των θυμάτων καταφέρνουν τελικά να αποδράσουν από τα δουλεμπορικά κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Μόνο ένας στους εκατό χιλιάδες καταδικάζονται από τις εθνικές δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, την περίοδο 2014-2018, εντοπίστηκαν 142 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων με αντίστοιχο αριθμό αναγνωρισμένων θυμάτων 229 άτομα. Το τεράστιο πρόβλημα και οι μικροί αριθμοί του τελικού «προϊόντος» της Ποινικής Διαδικασίας. 

Τελικά, τα κράτη Δικαίου, η Διεθνής Κοινότητα και τα Διεθνή Δικαστήρια μπορούν να αποτελέσουν οχυρό ή είμαστε ανοχύρωτοι μπροστά σε αυτή την τεράστια απειλή του οργανωμένου διεθνικού εγκλήματος;»._

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search