ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να γεμίσουμε με θετικές πράξεις τις σελίδες του 2020

Της
Ασπασίας Ρηγοπούλου*

Βαδίζοντας ήδη την τρίτη δεκαετία του 2020 δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Άλλωστε κοιτάζοντας στο πρόσφατο παρελθόν θα συναντήσουμε επιλογές που περισσότερο μας πληγώνουν παρά μας ικανοποιούν.
 
Ο απολογισμός της περασμένης δεκαετίας είναι θλιβερός σχεδόν σε όλους τους δείχτες του, οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς. Δεν γνωρίζω εάν πήραμε το μάθημά μας ατομικά ο καθένας μας και συνολικά ως μέλη της κοινωνίας –αυτό είναι κάτι που θα κριθεί στην πορεία- αλλά εάν δεν αλλάξουμε βηματισμό δεν θα πετύχουμε την προκοπή και την πρόοδο που όλοι επιζητούμε. Κι αυτό αφορά τόσο την τοπική κοινωνία όσο και ολόκληρη τη χώρα.

Βασική προϋπόθεση για να ξεφύγουμε από τον κλοιό της μιζέριας είναι η εργασία γύρω από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων και φυσικά η συνεννόηση και η συνεργασία. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή πορείας αυτή τη νέα δεκαετία. Πρωτίστως φυσικά όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, είτε ως αιρετοί είτε ως διορισμένοι, και ακολούθως όλοι οι άλλοι από τις εργασιακές μας και κοινωνικές μας θέσεις μπορούμε να ανατρέψουμε όλο το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης δεκαετίας. Να εργαστούμε ώστε να μετατρέψουμε το αρνητικό πρόσημο σε θετικό για όλους τους δείκτες της ζωής μας.

Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολη η αλλαγή της νοοτροπίας αλλά βιώσαμε και βιώνουμε όλοι τις παρενέργειες που προκάλεσαν οι μέχρι σήμερα επιλογές μας. Οφείλουμε να αλλάξουμε ως ενεργά μέλη της κοινωνίας και να εργαστούμε για να διορθώσουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος.
 
Ας στοχεύσουμε στην αναβάθμιση της πόλης μας, του νομού μας, της περιφέρειάς μας. Επιτέλους να δούμε τους τοπικούς φορείς να συνεργάζονται και με κοινό βηματισμό να διεκδικούν την ανάπτυξη και την αναμόρφωση της περιοχής μας. Αρκετά έχει πληρώσει ο τόπος μας την πολυφωνία και το διαπιστωμένο έλλειμμα της συνεργασίας.
 
Στο χέρι μας είναι λοιπόν τις σελίδες του 2020 να τις γεμίσουμε με θετικές πράξεις και ενέργειες που θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τον τόπο μας.


* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search