ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Mάρκου: «Επιτελικό κράτος κολλητών και στρατηγών»

 Η ολική επαναφορά του κομματικού κράτους της δεξιάς δοξάστηκε και στο χώρο της Υγείας. Η εξαντλητική διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντικαταστάθηκε από fast track επιλογή ημετέρων. 

Από τις πολλές κομματικές επιλογές Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών στα δημοσία νοσοκομεία της χώρας, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της ανταλλαγής Νοσοκομείων μεταξύ ΝΟΔΕ Άρτας και ΝΟΔΕ Πρέβεζας, δυο διευθυντών πολιτικών γραφείων Βουλευτών της ΝΔ, μιας φιλολόγου - προσωπικής φίλης Βουλεύτριας της ΝΔ, ενός 80χρονου πρώην Γυμνασιάρχη και μια νηπιαγωγού - συζύγου γνωστού αντι-ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφου. 

Ξεχωρίζουν, επίσης, οι έξι [6] τον αριθμό επιλογές απόστρατων στρατηγών και αντιστράτηγων.

Ειδικότερα:

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας Δημήτρης Σκανδάλης ανέλαβε τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ο δε πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Βαγγέλης Ντάκουλας, ανέλαβε τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Άρτας.

O Αναπληρωτής Διοικητής στο Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ, Αδαμάντιος Γάκης, ήταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Η Φωτεινή Βρυνά, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝΝΠ «Ο Αγ. Παντελεήμων» – ΓΝΔΑ «Η Αγ. Βαρβάρα», ήταν η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

Η Μάγδα Γιαμουστάρη, φιλόλογος, που ανέλαβε Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι στενή φίλη της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

Στέλεχος με μακρά εμπειρία επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διοικήσει τα Νοσοκομεία εάν κρίνουμε από την επιλογή του νέου διοικητή Κωνσταντίνου Πατέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο 80χρονος νέος διοικητής, τέως γυμνασιάρχης, ενώ διάγει την 9η δεκαετία της ζωής του κατέθεσε αίτηση και επιλέχθηκε για να διοικήσει το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

H  Όλγα Μπαλαούρα σύζυγος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, διορίστηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Και σα να μην έφταναν αυτές οι επιλογές, σε αρκετά Νοσοκομεία διορίστηκαν μια σειρά από γαλάζιοι απόστρατοι στρατηγοί και αντιστράτηγοι:

Ειδικότερα, στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης.

Στο ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» καθήκοντα διοικητή ανέλαβε ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικός ε.α. από την ΣΣΑΣ.

Στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας τοποθετήθηκε ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης.

Στο ΓΝ Μυτιλήνης τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης.

Ήδη παρατηρείται χαμός στις ανά την επικράτεια ΝΟΔΕ για τους διορισμούς αυτούς (Τρίκαλα, Καρδίτσα), ακόμα και παραιτήσεις (Κύθηρα).

Στην Αχαΐα δε οι αντικαταστάσεις μόνο θυμηδία προκαλούν στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Μια απλή συγκριτική ματιά στα βιογραφικά (εύκολα προσιτά στο διαδίκτυο) των αντικαταστημένων Διοικητών  «Καρμανδάνειου», «Άγ. Ανδρέα» και υποδιοικήτριας «Άγ. Ανδρέα» αναδεικνύει την θηριώδη διαφορά τους με τους καινούριους. Πολλώ δε μάλλον που οι 2 από τους 3 δεν είχαν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε υποδιοικήτρια του Νοσ. Καλαβρύτων, αξιόλογη και αποτελεσματική, «γλίτωσε» γιατί θεωρήθηκε φίλα προσκείμενη στη ΝΔ. Είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες –και γενικά τους τελευταίους μήνες- είναι κοντά σε όσους διαμαρτύρονταν τα προηγούμενα χρόνια για τα νέα παιδιά με τα πολλά πτυχία που μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι οποίοι παραμένουν ακόμα αδιόριστοι. Η «αξιοκρατία» της ΝΔ στο προσκήνιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Nέο βίντεο στο οποίο φαίνεται πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν διατηρούσε ζωντανές νυχτερίδες, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ, φέρνει στη δημοσιότητα το δίκτυο Sky News της Αυσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη  17-6-2021, από 9:00 έως 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου  αποφάσισαν να στηρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατά
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search